Igyunk hát az angyalát!

Kovács Koppány 2013-03-19
Igyunk hát az angyalát!

Azok a somorjaiak, akik rendszeresen járnak a kultúrház vagy a városi park környékén szinte egészen biztosan volt már személyes találkozásuk a “somorjai hontalanokkal”, akik ha tüzetesebben utánna nézünk a dolgoknak nem is hontalanok csupán munkanélküli alkoholisták. Talán ezzel nem is lenne gond, gondolhatnánk, hiszen rengetegen nem tehetnek arról, hogy nem úgy sikerült az életük, ahogyan azt gyermekként megálmodták. Viszont.
Ezek az emberek zaklatják a járókelőket, kéregetnek “műanyagflakonos csucsóra”. Sőt, ahol éppen összejönnek egy kis dáridóra odarondítanak. Télen a kultúrházban melegszenek, jobb időben a kultúrház előtt, vagy a parkban.

Kérdem én, a város centrumában  muszály ezt naponta nézni? Muszály minden nap a kultúrház takarítónőinek mások piszkát, ürülékét eltüntetni, felmosni?

Két kamera van felszerelve a kultúrház falára. Abban sem segített, mikor Szent István királyunk szobrát megrongálták, most pedig naponta szemrevételezheti a dáridót, a mulatozást a város központjában, mégsem történik semmi. A városi rendőrség egy kicsit összeszedhetné magát!

Kép: internet (demotivalo.com)

Hozzászólások

hozzászólás