Győzni kell ma! – ez a somorjai jelszó

Kovács Koppány 2013-09-13
Győzni kell ma! – ez a somorjai jelszó

A hazaiak és a vengédek egyaránt elszántak. Ezért várható izgalmas összecsapás az ŠTK 1914 Šamorín – Partizán Bardejov II.liga 9.fordulójának egyik mérkőzésén, amely szombaton fél négykor keződik a pomléi stadionban.
A bártfaiak három pontért érkeznek holnap a Pomléba, nem akarnak leszakadni az élmezőnytől.

Hullámvölgyben

Szinte tapintható a feszültség a somorjai csapat öltözőjében, ahol a csütörtöki edzés után jártunk. Libor Fašiang a kiváltó okra is rávilágított: „ Eredményesen kezdtük az őszi idényt, de aztán a sok sérülés miatt akadozni kezdett a gépezet, több meghatározó játékosunk hiányzott. Főleg emiatt legutóbb két vereségbe szaladtunk bele (Podberozvá ellen otthon 0:1, Szencen 0:2). Sajnos, alig egy nappal a Bardejov elleni újabb meccs előtt sem tudom, hogy kikre számíthatok, mert Pončák és Marušin még csak könnyített edzést végzett, ráadásul Vilkovský izomhúzódást szenvedett. Rá aligha számíthatok. Emiatt csak a mérkőzés előtt egy órával dönthetek a felállításról és a hadra fogható védenceim alapján a követendő taktikáról. Sajnos, nincs annyi játékosunk a keretben, hogy a kulcsrembereinket különösebb gond nélkül pótolni tudjuk. Ezért kerültünk kisebb hullámvölgybe” – sóhajtott a hazaiak edzője.
Sánka László ezúttal is igyekszik jókedvet csiholni: „Ilyen helyzetben mutatkozik meg a csapat összetartó ereje. Ezt saját tapasztalatomból tudom. Sok fényes példával igazolhatnám, hogy nem sopánkodni kell, hanem hajtani, küzdeni, ahogy mostanság divatos mondani, csúszni-mászni a pályán, s akkor a bártfaiak ellen is kicsikarhatjuk a három pontot. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat” – biztatta a játékosokat a csapatvezető. Fehér Antal nyugdíjas kora óta még alaposabban térképezi fel a soron következő ellenfelet. „ Veszélyes csapat érkezik ma hozzánk. Idén ősszel idegenben is eredményesek, már hat pontot zsebeltek be, hiszen győztek Liptószentmiklóson (1:0) és Szencen (4:l). Az utóbbi meccsükön ott voltam. Különösen a három gólt szerző brazil Dijan De Azevedo kergette őrületbe a hazaiakat. Rá különösen figyelnünk kell, habár a társaik is életveszélyesek. Mégis úgy érzem, hogy ma végre nyerünk. Jó csapat ugyanis nem szenvedhet háromszor egymás után vereséget, márpedig a mieinet is annak tartom” – vélekedett a somorjaiak és a szlovákiai magyar újságíróválogatott egykori kapusa.

Derűlátóan

Rastislav Kica, a kelet-szlovákiai csapat edzője derűlátóan nyilatkozott: „Lukáš
Zápotoka az elmúlt héten begyűjtötte a negyedik sárga lapját, ezért Somorján nem játszhat, de biztosra veszem, hogy pótolni tudjuk. A nagymihályiak elleni múlt heti győzelmünk (1:0) még inkább összekovácsolta a társaságot, amelynek a játékával ezúttal én is elégedett voltam. A Tatran Prešovból kölcsönbe érkezett Ján Dzuríkkal megerősödött a középpályás sorunk, a védelmünk hagyományosan biztos lábakon áll, elől pedig a brazil csatárunk egyre eredményesebb. Ezért nem a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy győzni megyünk szombaton Somorjára, mert semmiképpen sem szeretnénk leszakadni az élmezőnytől” – nyilatkozta lapunknak.

Sz.J.

poncak1 poncak2

Képaláírás:
Vladimír Pončák (fehér mezben) visszatérését a hazai szurkolók is nagyon várják
(Őry Tibor felvétele)

Hozzászólások

hozzászólás