Szombaton régióderbi a Pomléban

ákos 2014-03-21

Látványos mérkőzést, izgalmas összecsapást igér a szombat délután háromkor kezdődő STK 1914 Šamorín – Slovan Duslo Šaľa II.ligás bajnoki mérkőzés.

Akár csak Dunaszerdahelyen, a Felső- Csallóközben is fociláz tombol a fennállásuk századik évforudlóját ünnep hazai csapat markáns formajavulásának köszönhetően. A somorjai kék-fehérek tavasszal még nem szenvedtek vereséget, igaz, egyelőre csupán két döntetlen a mérlegük, amivel megerősítették nyolcadik helyüket a tabellán. „Az eredményekkel teljes mértékben elégedett vagyok, hiszen az élvonalba tartozó nagymihályiak elleni 2:2 morális győzelmet jelentett, miként a nagyszombati fakóval szembeni, idegenbeli pontszerzés (1:1) is. Főleg azért, mert a második félidőben nemcsak a szélsőséges időjárás okozta, hanem a játékvezető által kavart ellenszéllel is meg kellett küzdenünk. Játékosságban, tudatos támadásvezetésben, visszazárkózásban és egyéni telejsítmények terén viszont van miben javulnunk” — értékelt Miroslav Hýll, a hazaiak edzője. Aki elmondta azt is, hogy az új igazolások közül Juraj Hajdúch kapus és Lukáš Hutta teljesítményével elégedett, Hector Tubonemi viszont egyelőre nem találja a góllövő cipőjét. „Szombatra ez is meglesz, miként a három pont is! — bizakodott a csütörtöki edzés után Szabó Tibor, a hazaiak egykori kiválósága. „ A kiállított Špánik nem léphet pályára, a múlt héten többször is kíméletlenül letalpalt Hutta sérülése viszont szépen javul” — tájékoztatott Sánka László csapatvezető.

„Jól játszunk, de a két tavaszi mérkőzésünkön még gólt sem rúgtunk (Bardejov ellen 0:0, Nagymihályban 0:2), de legalább egy pontot azért szereztünk. Bandi — ahogy nálunk Takács András edzőt hívják — társaival együtt jó csapatot rakott össze, amely a jelenlegi tizedik helyénél rangosabbat érdemel. Csak hát, ugyebár a focit gólokra játsszák” — sóhajtott a telefonba Takács Tibor, a vágsellyei klub igazgatótanácsának egyik ügyvezetője. Majd derűsebben folytatta: „ A legfőbb ideje, hogy megkezdjük a felzárkózást és a gólgyártást. A somorjaiakkal mindig sportszerű és nagy csatákat vívunk, sokáig nem tudtuk legyőzni őket, ősszel viszont a bajnokin és a kupameccsen is sikerült, remélem, e hét végén harmadszor is igy lesz!” — válaszolta megkeresésünkre a mátyusföldi szakvezető.

 

1-IMG_2073

Lukás Hutta (középen) és Hector Tubonemi lendületet hozott a somorjaiak támadójátékába

(Őry Tibor felvétele)

Hozzászólások

hozzászólás