Hétfőn kiderül, hogy ki lesz az év Sportolója Somorján

somorja.sk 2015-12-19
Hétfőn kiderül, hogy ki lesz az év Sportolója Somorján

Somorja városának Sport- és Ifjúsági Bizottsága idén úgy döntött, hogy az év sportolóját ezentúl az év végén fogja kiválasztani és az eredményt egy magasabb színvonalú gálán kívánja majd kihirdetni, melyre december 21-én, hétfőn, 18:00-tól kerül sor.

Ezért a város hivatalvezetője, Sármány Ervin november végéig értesítette az összes olyan városi sportklubot, mely ebben az évben támogatásért folyamodott, és melyeknek a bizottság támogatást ítélt meg, és felkérte őket, hogy nevezzenek meg három sportolót a klubjukból – akár milyen korosztályban -, akik ebben az évben szerintük kimagasló teljesítményt nyújtottak és csatolják hozzá az idén elért eredményeiket.

“Idén nemcsak az időpont változik meg, hanem a lebonyolítási rendszer is. Eddig tavasszal tartottuk sportolóink kiértékelését, a bizottság most úgy döntött, hogy attraktívabb a karácsony előtti időpont.” – mondta Orosz Csaba, a Sport-és Ifjúsági bizottság elnöke, Somorja alpolgármestere, aki egyébként kenusként megjárta az 1996-os atlantai olimpiát is.

Az így összegyűlt 7x 3 és 1×2 (a teniszesek csak két sportolót jelöltek), tehát 23 sportolóból az első 8 kap majd díjat. A sorrend pedig úgy alakul majd ki, hogy a 8 klub, amely sportolókat nevezett, egyenként két szavazattal bír majd, és a Sport-és ifjúsági bizottság tagjai is egy-egy szavazattal rendelkeznek.

“Egy szavazat a gyakorlatban azt jelenti, hogy  egy papírra 10, 9, 8…2, 1 pontokat írunk a sportolók nevei mellé, 23 sportoló közül 10-et pontozhatunk. A számukra a legjobb kapja a 10 pontot, és így lefelé. Mi, bizottsági tagok egy szavazattal rendelkezünk. – mondta Méry János, a bizottság tagja, a somorjai Via Nova elnöke.

Egy sportklub ezek alapján kétszer adhat 10, 9, 8… stb. pontokat az adott sportolókra, azaz két szavazati joga van.

“Volt arról is szól, hogy megszabjuk, miszerint egy klub a saját sportágára nem szavazhat. De végül a klubokra hagytuk a döntést, hogy mindenki a saját lelkiismerete szerint szavazzon, és annyira lesz részrehajló, amennyire érzi. – mondta Orosz Csaba.

sportgála

A sportbizottság tagjai:

Orosz Csaba, a bizottság elnöke, Kovács Koppány, Domsitz Márton, Duducz Tibor, Konkoly István, Chudoba Ferenc, Hideghéty Csaba, Méry János

A sportklubok által kiválasztott három sportoló nevét, melyek a következők, rájuk lehetett leadni a szavazatokat:

FC STK 1914 Somorja:

Lami Adam

Herman Márió

Mikuš Rajmund

 

FK Somorja-Gútor:

Sipos József

Jávorka Marcell

Szabó Albert

 

Gladiátor Birkózóklub:

Ahmeti Jusuf

Holocsi Bence

Szeiler Mátyás

 

Kyonkishin Karate:

Mészáros Kristóf

Bódis Gergely

Kalina Erik

 

SBK Somorja – női kosár:

Slama Angelika

Vyňuchalová Romana

Hašková Alexandra

 

KS Somorja – vívás:

Bittera Kitti

Végh Dávid

Egyenes Pörsök Henrik

KCJ Somorja – Kajak-Kenu:

Zalka Csaba

Seregi Karolina

Strýček Eduard

 

STK Somorja – tenisz

Méri Eszter

Kráľová Adriana Viktória

 

 

Hozzászólások

hozzászólás