Egy-két-há, egy-két-há

Varju Péter 2016-02-18
Egy-két-há, egy-két-há

2016. február 4-én elegáns ruhába öltözött lányok és fiúk jelezték, hogy elérkezett az idei farsang legfontosabb eseménye, a koszorúcska.
A Corvin Mátyás Alapiskolában is régi hagyomány, hogy a kilencedikesek számára megrendezésre kerül a tánciskola. Még modern világunkban is nyilvánvaló, hogy az alapműveltséghez hozzátartozik a társastánc alapjainak elsajátítása. Ezért nem volt kérdéses, hogy az évfolyam szinte minden tanulója hétről hétre szorgalmasan részt vett a próbákon. Az első órákon még viccesen csetlettünk-botlottunk néhányan, de fokozatosan ráéreztünk a zene ritmusára, saját örömünkre és tánctanárunk megelégedésére.
A koszorúcska, vagyis az első bál, volt az a hely, ahol szüleinknek is megmutathattuk tudásunkat. A táncparketten kis ízelítőt adtunk minden tanult táncból. A bemutatót követte a szülői tánc, ahol a lányok az apukájukkal, a fiúk az anyukájukkal ropták a táncot. Szüleink szemében az öröm és a büszkeség mellett apró könnycseppek is csillogtak. Az éjfélig tartó vigasságon szüleinkkel és tanárainkkal együtt nagyon jól szórakoztunk, mulattunk és buliztunk. Valamennyiünk számára felejthetetlen élmény marad az első bál!

További képek és a videó megtekinthetők az iskola honlapján:

Képgaléria: http://www.zscorvin.sk/index.php?lang=hu&page=2015-16/koszorucska

Videogaléria: http://www.zscorvin.sk/index.php?lang=hu&page=videogaleria

Hozzászólások

hozzászólás