Somorjai Kaszinó: rendszer VÁLTÓK

Mathédesz Lajos 2016-11-08
Somorjai Kaszinó: rendszer VÁLTÓK

2016. november 10-én este 19:00 órai kezdettel a Moziban kerül megrendezésre a Somorjai Kaszinó következő vitaestjére, amely a rendszer VÁLTÓK címet kapta. Az est folyamán Lovász Attila beszélget Bauer Edittel és Sándor Eleonórával a rendszerváltásról és az azóta eltelt időszakról.

A vitaest szereplőiről kicsit bővebben:

BAUER EDIT – szociológus, politikus. 1990-től 2004-ig a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának választott képviselője, szociális ügyi államtitkár, majd 2004-től két cikluson keresztül az Európai Parlament képviselője, jelenleg Somorja város önkormányzati képviselője és

SÁNDOR ELEONÓRA – néprajzkutató, köztisztviselő. A forradalom előtt ellenzéki aktivista, a szlovákiai PEN klub, majd a Független Magyar Kezdeményezés alapítója. A prágai Szövetségi Gyűlés képviselője (1990-ben kooptált, majd 1990-92 között választott), publicista és 1999-től a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának köztisztviselője, jelenleg az emberi jogi és nemzeti kisebbségi bizottság titkára.

Az est házigazdája LOVÁSZ ATTILA – publicista, igazgató. Riporter, munkatárs, szerkesztő vagy főszerkesztő volt a Hétben, Új Szóban, Vasárnapban, Szabad Európa Rádióban, Domino fórum hetilapban, Magyar Rádióban, jelenleg a Szlovák Rádió és Televízió Nemezetiségi Műsorok Szerkesztőségének és a Pátria Rádiónak az igazgatója.

Helyszín: Mozi (Somorja, Pozsonyi út 86/27)

Időpont: 2016. november 10. (csütörtök), 19:00

A belépés díjtalan.

 

Hozzászólások

hozzászólás