Swing Business  – az első felvidéki koncert a somorjai Moziban

ákos 2016-11-12

sw3

A Cseh Tamás Programnak köszönhetően egy újabb koncerttel várja vendégeit a somorjai Mozi. A leginkább Budapesten és környékén koncertező zenekar első alkalommal lép fel Szlovákiában. A nevükből ítélve az ember rögtön azt gondolja, hogy a ’30-as és ’40-es évek swing slágereit fogja hallani, pedig nem egészen erről van szó. Azt mondják magukról, hogy a Swing Business név talán beskatulyázza őket, de itt jön a meglepetés, a trükk, hogy a repertoár nagy részét ugyan végigkíséri a swinges hangzás és dallamvilág, de nem csak swinget játszanak. A régi stílust a modern popzenével próbálják ötvözni, így a közönségük összetétele is elég változatos, sikerül megszólítaniuk a fiatalabb és idősebb korosztályt is. A tapasztalatok szerint mindenkinek tudnak élményt nyújtani. Sajátos stílusuk pedig egyedivé teszi a régi és az újabb slágerek feldolgozásait.

sw2

2017-es terveik közt szerepel saját dalok írása, jelenleg új videoklipeket forgatnak, melyek pontosan azt kívánják megmutatni, mit is képviselnek valójában. Céljuk mindig valami mást és valami újat mutatni. A swinget szerencsés választásnak tartják, mivel mostanság ismét nagyon közkedvelt műfajjá vált, a fiatalok körében pedig nagy népszerűségnek örvend az electro-swing stílus is.

A zenekar zongora-ének duóként indult 2012-ben Kókán, azóta öt fős csapattá bővült. Több tagcsere után a jelenlegi felállás:

Kovács Dóra-ének,
Számtartó Tamás-dob,
Rimóczi András-basszusgitár,
Riskó Gergely-gitár és Lantos Balázs-zongora.

A tagok közt található hivatásos zenész, közgazdász, tanuló és nyelvész is, néhányuk más zenekari formációkban is zenél.

A Swing Business a fővároson kívül más nagyvárosban is, klubokban, művelődési házakban, fesztiválokon is szerepelt már, de a Felvidékre most jönnek először.

fb esemény

Hozzászólások

hozzászólás