Így készül a Csali a pénteki döntőre – ajánló és galéria

Méry János 2016-12-14
Így készül a Csali a pénteki döntőre – ajánló és galéria

Pénteken a Felszállott a páva döntőjében mutatja meg magát ismét a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes

Még soha nem jutott ilyen messze somorjai néptáncegyüttes, hisz nemhogy a döntőbe, de még a középdöntőben sem szerepelt semmilyen csoport Felvidékről. Így – ahogy mondani szokás -, fel kell kötnie a gatyát, illetve a szoknyát a somorjai gyerekeknek, hiszen a mezőny erős, és például a jászberényi tánccsoporttal ellentétben a Csalisok „csak” hobbi-szinten próbálnak, általában heti négy órát, míg a jászságiaknak a tánc a tanterv részét képezi.

7. A fiúk külön is próbáltak

 

Amióta viszont a somorjaiak megtudták, hogy döntősök lettek, természetesen napi szinten több órát gyakorolnak és készülnek a fellépésre.

„Az utolsó héten hétfőn háromtól hatig, kedden reggel 8-tól 3ig, szerdán pedig az indulás előtt még déltől háromig próbálunk és aztán irány Budapest.“ – kezdte Madocsai Imre, a Csali csoportvezetője.

Képkivágás

“Már a döntőbe jutást is óriási sikerként értékeljük mi, a Csali vezetői is, a gyerekek és a szülők meg főként, s annak ellenére, hogy nem mindenki számított erre az eredményre, a döntőbe jutás teljesen megérdemelt. Óriási dolog, hogy felvidékiként az anyaországban szerepelhetünk, mert így nemcsak minket, de a felvidéki táncokat is megnézheti a magyarországi közönség. Csütörtökön már egész nap talpon leszünk, ugyanis a főpróba mellett a kisfilm anyagát is felveszik, de további próbák, egyeztetések, interjúk várnak ránk. Pénteken pedig aztán fellépés.“ – fejezte be Imre, aki a keddi próbán be-beállt a fiatalokhoz.

Nagy Myrtill, a középdöntő után már azt is elárulta, hogy milyen táncokkal készülnek gyerekek.

14. Nagy Myrtill a legkisebb részletekre is ügyel

“Vág-Garamközi táncokkal készülünk a döntőre, Kéménd, Tardoskedd, Martos környékéről. Ezek nagyon pörgős és látványos táncok lesznek. A döntőben pedig bármi lehetséges.“ – kezdte Nagy Myrtill, a csali vezetője.

„Martosról kaptunk kölcsön népviseletet, amit nagyon köszönünk, így ma ruhapróbát is tartottunk a lányoknak.“

A próba után mindenkinek fel kellett próbálni a viselet minden részét, utána a csoport vezetője egymás mellé állította a lányokat és megnézte, hogy mutatnak teljes díszben. Egyszer az alsó szoknya volt hosszabb a többinél, másszor a felső volt túl rövid, és így tovább.

 

„Mindenkit megnéztünk, azt szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen.” – fejezte a csali vezetője.

 

Pénteken tehát kezdetét veszi a Felszállott a páva döntője, melyben Felvidéket a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes képviseli majd. Ismét lehet, sőt kell is szavazni a somorjai gyerekekre, és aki élőben is szurkolni akar nekik, az a somorjai Mozi Clubban  megteheti azt, hiszen Végh Ákosék mindenkit szeretettel várnak a Mozi nagy termében.

 

És még 1 harci kiáltást is megosztok Önökkel, egyenesen a Csali Gyermek Néptáncegyüttes  facebook oldaláról, amit Lelkes Áron és Válent Bence költött:5. Ma, azaz kedden sem kímélték a gyerekeket a Csali vezetői

 

Somorjaiak vagyunk,

9-es a kódszámunk,

SMS-ből sosem sok,

Éljenek a csalisok!

 

(az SMS-be 09-et kell írni, nem csak 9-et).

A cikk legvégén pedig egy szombati programot ajánlanék még a kedves olvasók figyelmébe, mégpedig a „Kicsi nékem ez a ház” néven futó Csali évzárót, melyet a somorjai Városi Művelődési Központban, azaz kultúrházban rendeznek meg, melyen a Pici, a Kis, a Nagy, az Ifjúsági CSALI és a Csali Zenekar közös évzáró műsorára kerül sor 2016. december 17-én, szombaton, 17:00 órai kezdettel. A szervezők mindenkit nagyon sok szere-tettel várnak!

15420767_689179831258597_8167927498381517824_n

 

1. Teljes erőbedobással próbálnak csalisok a somorjai kulturházban 2. a vezetők, Nagy Myrtill és Madocsai Imre minden részletre figyelnek4. Nem sok idejük maradt, szerdán még egy próba és aztán irány a Páva döntője5. Ma, azaz kedden sem kímélték a gyerekeket a Csali vezetői6. Madocsai Imi is beszáll, ha kell7. A fiúk külön is próbáltak

 

3. ha kell, akkor táncra is perdülnek10. Madocsai Imi, miután a fiúkkal befejezték a gyakorlást, vette nem létező kalapját átadta a helyet a lányoknak, ruhapróbára14. Nagy Myrtill a legkisebb részletekre is ügyel8. Megérkeztek a viseletek is9. Végső eligazitás13. Csizmakupac11. Sorbanállás a ruhákért

12. A legkisebbek15. A lányok egymásnak is segítettek az öltözködésben16. A viseletek kontrolája17. Myrtill az utolsó simításokat végzi a lányokon19. Kisebb csoportokban is jól mutattak a csajok18. Akinek valamelyik ruhadarabbal gondja volt, ha szólt, még cserélhetett

 

 

Hozzászólások

hozzászólás