Újra edzéseket tart a legendás Kovács József mester úr, ezúttal Csallóköznádasdon

Mathédesz Lajos 2017-01-05
Újra edzéseket tart a legendás Kovács József mester úr, ezúttal Csallóköznádasdon

Hat év után újra edzéseket tart Kovács József mester úr. A hír nem kacsa, a Dynamo Sárosfa, és a Tejfalu legendás edzőjét ismét Méry János szólította meg, hogy adja nevét egy kezdeményezéshez, mely a csallóköznádasdi csapat újraindítása.

“Még márciusban a kampány alatt, mikor az MKP csapatával Nádasdon jártam, és a Polgármester asszonnyal beszéltünk, szóba került a csapat ügye. Aztán az egyik osztálytársnőmmel arról beszélgettünk – akinek egyébként a barátja Nádasdon focizott -, hogy mi volt az oka annak, hogy megszűnt a foci a csallóközi faluban. Ő elmondta, hogy bár az okok közé tartozott az is, hogy kevesen segítettek a szervezésben, de a fő ok a játékoshiány volt, hiszen a kb. 600 lakosú faluban nem akadt elég ember, aki focizzon. Szó szót követett, s elkezdünk arról beszélni, hogy mi, a régi FC Friends csapatból páran szívesen átmentünk volna,ha tudtuk volna, hogy ez a probléma.” – kezdte Méry János.

Az FC Friends csapatkapitányának már a csapat megszűnése óta azon járt az agya, hogy újra együtt edzhessen Kovács Mester úrral, így elhatározta, hogy ezzel az ötletével keresi meg Bóna Zsuzsát, Csallóköznádasd polgármesterét.

14938338_1215482705176108_768553870685272367_n“Szeretném, hogy újrainduljon a foci Nadasdon, s a falu ehhez megadna minden támogatást. János a nyáron keresett meg és felajánlotta, hogy eljönne pár emberrel Nadasra focizni, ha az edző Kovács mester úr lehet. Ezt szabta feltételül, s persze azt, hogy a működéshez szükséges alapfeltételek, mint a világítás, zuhanyzás, fűtés, mezek mosása, stb. biztosítva legyen. Nagyon meglepett a felajánlása és persze nagyon megörültem neki, mert tudom, hogy ha most nem indítjuk újra a csapatot, akkor már nagyon nehéz lesz. Sajnos az érdeklődés elég gyér Nadasdon a foci iránt, mivel akik focisták, már jobb csapatokban játszanak, vannak, akik nem akarnak visszatérni, vannak, akik kiöregedtek s vannak, akik túl fiatalok. De az utóbbiakkal természetesen számolunk. Azt szeretném, hogy újra legyen foci Nadasdon.” – mondta  a falu polgármestere.

Az edző, Kovács Józsi bá legutóbb a tárnoki A csapat edzője volt, mégpedig a 2010/2011-es szezon őszi idényében. A mester úr a kemény edzéseiről híres, melyek viszont előbb vagy utóbb meghozzák a gyümölcsüket. Egy 2009-es interjúban elmondta, hogy A legjobb csapata, akiket edzett, egyértelműen Sárosfa csapata volt a 60-as, 70-es években. Abban az időben nem a pénzről szólt a futball. A csapat ereje abban mutatkozott meg, hogy nagyrészt hazai játékosok alkották – nagyon jó tárnoki játékosokkal kiegészítve. A legjobb játékosok pozsonyi, szerdahelyi csapatokhoz igazoltak és helyettük új fiatal játékosok kerültek az erős ifjúsági bázisból. Ez a körforgás éveken át tartott.

jozef_Kovács Úr ez előtt  edzette a tárnoki ifit, a 2004/2005-ös évben, majd a sárosfai ifit, s két évig az FC Friends csapatát, mely akkor Tárnok “B” néven szerepelt. Erről – és sok minden másról is  Vele kapcsolatban – egyébként az FC Friends 10 évéről készült interjúban is olvashatnak.

“Kovács Józsi bácsi mind a tárnoki ificsapatban, mind az FC Friendsben az edzőm volt, így szerettem volna vele még egyszer edzeni. . Azt gondolom, hogy Nadasdon megvan a lehetőség arra, hogy ha lesz kedv, és edzésmunka – ezek alapján természetesen azzal is számolok, hogy elég ember is -, akkor elindulhat a csapat és a csapat tagjai fejlődhetnek. Ez az alapcél. Újraindítani a csapatot, edzeni és fejlődni. – mondta Méry.

Kovács József idén lesz 77 éves, s a 75. születésnapja alkalmából éppen Méry János írt egy köszöntőt a tiszteletére. Ebben pedig már pedzegette: reméli, hogy dolgozhatnak még együtt. Most eljött ez a pillanat is.

IMG_8962“Dédapám, Méry János Csallóköznádasdon volt kántortanító és dédanyám testvérének a házába és kertjébe kiskoromban sokat jártam, így erősen kötődöm Nadasdhoz. Ráadásul apai nagyapám is itt van eltemetve. Ezért ajánlottam fel a segítséget a Polgármester asszonynak. Egy biztos: Ha nem kezdjük újra az edzéseket, nem lesz csapat Nadasdon. Ha újra kezdjük, akkor sem biztos, hogy lesz, de esély lesz rá. Bóna Zsuzsával polgármester asszonnyal megegyeztünk, hogy májusig edzünk, toborozzuk az embereket, és ha úgy ítéljük meg, hogy ezalatt az 5 hónap alatt elegen jártak edzésre, és kialakult egy mag, amire lehet építeni, akkor benevezünk a bajnokságba. Ha nem, akkor nem. De legalább megpróbáljuk, s a végén remélem elmondhatjuk, hogy megtettünk érte mindent.”  fejezte be Méry.

Az edzések egyelőre minden kedden és csütörtökön lesznek a csallóköznádasdi focipályán, 19 órától. Somorjáról pedig 18:25-kor indulnak a helyiek autókkal.

Aki érez magában erőt és akaratot ahhoz, hogy csatlakozzon, az megteheti. Mindenkit szívesen látnak.

Egy kis kedvcsináló az edzésekhez! Videón egy 2008-es edzés Csallóköztárnokon.

 

Hozzászólások

hozzászólás