A három királyok koncertje Gútoron

Méry János 2017-01-07
A három királyok koncertje Gútoron

A Csemadok Gútori Alapszervezete január 7-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezi meg Derzsi György, Vadkerti Imre és Kovács Koppány a Három királyok című koncertjét a gútori kultúrházban.

A három előadóművész már több éve énekel együtt, s már többször volt rá példa, hogy a karácsonyi időben összeállnak és fellépnek felvidék-szerte.koppany

Derzsi György 1973. november 9-én született Pozsonyban. 2001-ben végzett a Színművészeti Egyetem operett-musical szakán. Volt a Komáromi Jókai Színház, majd a Győri Nemzeti Színház tagja. 2007-ben jelentkezett a Társulat című műsorba. Színészi képességeit és képzett hangját is elismerte a zsűri. Az István, a király jubileumi előadásán Asztrik szerepében láthatta a közönség.

Vadkerti Imre 1976. január 5-én született Révkomáromban.A 2007-es évben jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el az István, a király rockopera huszonöt éves jubileumi előadásában. 2010-től jelenleg is a komáromi Magyar Lovas Színház tagja, ahol többek között játszotta Agamemnón királyt a Trója című rockoperában, a bírót Az utolsó betyár című népi rockoperában, Bagót a János vitéz daljátékban, a grófot a Kincsem című zenés játékban. A nevéhez fűződik a honfoglaló Árpád vezér alakja, akinek szerepét 2011. óta óriási sikerrel alakítja a méltán népszerű Honfoglalás című rockoperában.

Kovács Koppány Egerből származik, de 1988 óta Somorján él és a városért dolgozik. 1995 óta a Rómeó Vérzik zenekar frontembere, sokáig cserkészkedett, majd a CSEMADOK somorjai alapszervezetében dolgozott tovább a felvidéki magyar kultúráért, először mint rendes tag, jelenleg pedig mint alelnök. 2010 óta a helyi képviselő-testület tagja, 2014-óta pedig a helyi kultúrbizottság elnök is.

Érdekesség, hogy Koppány nevéhez fűződik a 2015 novemberében, „Magyar dallal a kirekesztés ellen” elnevezésű zenés tüntetés megszervezése, amely a somorjai Deichmann előtti parkolóban zajlott le. Az ügy előzménye az volt, hogy a boltban egy alkalmazottnak azért mondtak fel, mert magyarul köszöntötte a vásárlókat.

Koppány ezen kívül szerepet vállalt a Komáromi Lovas Színházban, a tavaly bemutatott, és azóta CD-n és DVD-n is megjelent „A hét vezér” című rockoperában, amelyben Tass szerepét játszotta.

A gútori Három királyok koncertre tehát ma, január 7-én, 16 órától kerül sor

A Belépő 5 euró.

Hozzászólások

hozzászólás