Vita a fizetett parkolásról Somorján – jó,jó, de mégse

Méry János 2017-01-19
Vita a fizetett parkolásról Somorján – jó,jó, de mégse

Alig harmincan vettek részt tegnap a somorjai Városi művelődési Központ nagytermében megtartott lakossági fórumon, melyet egy petíció miatt hívott össze Bárdos Gábor, Somorja polgármestere, amit kb. ezren írtak alá. A fő asztalnál az MKP-s polgármester mellett Ing. Tóth László, a város Közlekedési, közrendi és biztonságügyi szakosztályának vezetője, Keresztes Róbert, a Közlekedési, közrendi és tűzvédelmi bizottság elnöke, Szabados Imre rendőrfőnök és Nagy József, a parkolást működtető városi cég, az AREA vezérigazgatója foglalt helyet.

60194xBárdos Gábor felvázolta az alaphelyzetet, miszerint októberben kapták kézhez Šipoš úr petícióját, és az október végi képviselő-testületi ülésen ígéretet is tett, hogy januárban össze fog hívni egy lakossági fórumot a témával kapcsolatban. Azért csak januárban, mivel egy hónapos gyógykezelésen vett részt, egészségi állapota miatt. Mindezek ellenére a december eleji testületi gyűlésen a petíciót megfogalmazók egy csoportja újból megjelent és követelésekkel állt elő: számon kérték a polgármestert, hogy miért nem hívta még össze a lakossági fórumot és ezt több olyan emberrel is elmondatta, akik az utóbbi hónapokban minden ilyen rendezvényre együtt járnak, ahol csak lehet. Ilyenkor általában a város vezetésének munkáját szidják – mely persze nem tökéletes, de egyértelműen pozitív irányba fejlődik –, és a helyi szlovák portál segítségével aztán mindent, szinte szóról szóra megjelentetnek a világhálón is.

Šipoš Jozef, a petíció elindítójaA polgármester ezurán felkérte Šipoš urat, hogy mint a petíció megfogalmazója szóljon pár szót, de ő arról kezdett beszélni, hogy mindenki ismeri a petíciót, meg hogy azt szeretné, hogy akik az interneten hozzászóltak a témához, azok most is szólaljanak fel, magyarán kézzelfogható információt, vagy észrevételt nem közölt.

Elsőnek egy csölösztői hölgy szólalt fel, aki elmondta, hogy születése óta somorjai lakos és teljes mértékben egyet értett a fizetett parkolás bevezetésével, mivel így a belvárosban a parkolóhelyeken parkoló autók gyakrabban cserélődnek. Elmondta továbbá, hogy július 1. előtt sok olyan autó állt a belvárosban, melyek tulajdonosai egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben somorjai lakosok. Ez most megváltozott és ezért hálás a város vezetésének.

Ezután egy szlovák hölgy szólalt fel, aki 12 éve lakik Somorján, s ide is van bejelentve. Ő a céges autó fogalmát szerette volna tisztázni, meg akarta tudni, hogy lehet, hogy az autóját megrongálják, mely éjjel, a nappal fizetős helyen áll, s azt szerette volna tudni, hogy ki fizeti meg a kárt. Ezen kívül pedig a parkolásból befolyt összegek felhasználására volt kíváncsi.

A fő asztalnál lévők közül többen is hozzászóltak a kérdéshez, elmondták, hogy a fizetett parkolás nem egyenlő azzal, hogy a nappal fizetős helyet éjjel őrzik. Hozzátették azt is, hogy amikor a fizetett parkolást bevezette a város, elmondták, hogy egy év után fogják kiértékelni a számokat és a pénzzel el fognak számolni. Persze most, fél év után is vannak számok, de a rendszer elindítása is felemésztett egy bizonyos költséget – automaták vásárlása, parkolók kijelölése, stb. –, ezért reális képet kb. júniusban fogunk kapni arról, hogy mi a helyzet. keresztes

Kérdésként merült fel az is, hogy miért a rendszám alapján állítják ki a parkoló kártyát. Tóth László mérnök erre azt válaszolta, hogy megkérdeztek más városokat is, s mindenhol ilyen módon állítják ki a kártyákat, azon egyszerű oknál fogva, mert az ellenőrzést az rendszám alapján a legegyszerűbb végrehajtani.

Olyan kérdés is felmerült, hogy egy Somorján bejelentett lakos a testvére autóját használja, s ezért neki fizetnie kell, de olyan vélemény is volt, hogy a rendszer nem rossz, de a parkolók számát bővíteni kell.

Bárdos Gábor elmondta, hogy természetesen bővíteni fogják a parkolók számát, de a cél az, hogy a szűk belvároson kívül alakuljanak ki az ilyen parkolóhelyek, mivel a központot tehermentesíteni kell. Szabados Imre rendőrfőnök a Fő utcát és a Fő utcán lévő tömbházak mögötti területeket hozta fel, ahol a fizetett parkolás bevezetése előtt mindenhol parkoltak az autók, a járdától kezdve a füvön át az út széléig, de ez a helyzet mára sokat javult.

imi-2Voltak, akik azt kérdezték, hogy hol és mikor fog felépülni a parkolóház, mely a problémák jelentős részét megoldaná. Voltak ugyanakkor olyanok is, akik a parkolási körzetek kiterjesztését kérték az Iskola utcára és a Kertész utcára is, de ezen kívül jó dolognak tartották a fizetett parkolás bevezetését, mivel évi 40 euróért egyfajta rendszert és a parkoló autók rotációját vittek a parkolási szokásokba.

Bárdos Gábor elmondta, hogy olyan megoldás, ami mindenkinek megfelel, soha nem lesz, de természetesen az észrevételekkel foglalkozni fognak és az arra érdemeseket bedolgozzák a parkolásról szóló általánosan kötelező érvényű rendeletbe.

Ezután még a cikk elején említett személyek közül is felszólaltak ketten, természetesen populista szöveggel, pontosabban baráti, testvéri szeretetbe burkolt „azabajhogytivezetitekavárost” célzattal, de nagy jelentőséget senki sem tulajdonított az említett urak előadásának. Pedig az említett csoportnak láthatóan egy baja van csupán, nevezetesen, hogy egy magyar többségű városnak kizárólag magyar képviselői vannak.

duna-55978-00570800Nagy József, a tejfalui körzet képviselője szembesítette az illetőket, hogy szemmel láthatóan egyre gyakrabban mozognak együtt, és hogy nincsenek annyian, mint amekkora a hangjuk. Ugyanakkor kikérte magának, hogy megmondják neki: mikor, mit és hogyan csináljon. Természetesen szívesen meghallgatják a véleményeket és az értelmesekkel foglalkozni is kívánnak, de azért a testület megválasztott tagjai mögött van az igazi felhatalmazás, hiszen azok a választók, akik rájuk szavaztak, mögöttük állnak.

Száz szónak is egy vége: egy állandó somorjai lakos évi 40 euróért vásárolhat Somorján parkoló kártyát, mely mindenhova érvényes. Ugyanez a személy a saját nevére bejelentett második autóért már 120 eurót fizet. A nem somorjai lakhelyű polgároknál ezek az összegek 120 és 210 €.

Erről bővebben itt olvashatnak. 

Évi 40 euró, azaz átszámolva napi kb. 10 cent mindenképpen elfogadható ár azért, hogy akárhol, akármennyit parkoljunk, de még a napi 30 cent (120 eurós éves bérlettel számolva) is. De természetesen vannak, akik elvből, utálatból vagy esetleg pusztán anyagi okok miatt nem veszik meg az éves kártyát. Ez sem baj, hiszen a fizetett helyektől maximum 300-400 méterre LEHET ingyen parkolni. Nevezetesen a Billa előtt, a buszmegálló előtt, a Tornyos étterem előtt, a Tesco előtt, vagy akár az iskola utcát is említhetném (bár ez nem a legjobb megoldás, de egyelőre ez így van.) Csak gyalogolni kell egy picit. GYA-LO-GOL-NI. Ismerjük még ezt a szót a mai ellustult világunkban? Reméljük.. Akinek pedig ez sem tetszik, még mindig bedobhat a parkoló-automatába pl. (minimum) 20 centet, mely több mint fél órára elég.

Szóval, aki autóval szeretne kávéra járni, annak minimum évi 40 eurót kell fizetnie az éves parkolásért Somorján. Emellett nyilvánvaló, hogy a csallóközi városban – főleg a központban – nincsenek távolságok. Mindenképpen az a helyes, ha az úgynevezett belvárosból – amit sajnos a kommunista diktatúra tönkretett –, kiszorítjuk az autókat és ezzel a város e részét élhetőbbé, nyugodtabbá és mindenekelőtt kulturáltabbá tesszük. Somorja városa – mégha néha picit lomhán is – de e koncepció alapján igyekszik kezelni ezt a helyzetet. Reméljük, hogy a lakosság, idővel rájön, hogy mindez a őértük történik.

 

Hozzászólások

hozzászólás