SMS-t és e-mailt kapnak a Csemadok rendezvényeiről a hűségkártya tulajdonosok – Váltsa ki Ön is

Méry János 2017-01-20
SMS-t és e-mailt kapnak a Csemadok rendezvényeiről a hűségkártya tulajdonosok – Váltsa ki Ön is

Decemberben a Csali Gyermek Néptáncegyüttes sikerétől volt hangos az egész Felvidék, de a hangerőből szerencsére januárra is maradt. De tudjuk-e, hogy a Csali a Csemadok somorjai alapszervezete alatt működik már 30 éve? (az utóbbi évben a Városi Művelődési Központ is felvette a csoportjai közé). S tudjuk-e, hogy a milyen munkát végez a Csemadok Felvidéken? Tudni kell, hogy a Csemadok a felvidéki magyarság legnagyobb taglétszámú kulturális szervezete, számos kulturális rendezvény szervezője, 2009-ben 17 területi választmány, 420 alapszervezet és megközelítőleg 50 000 fős taglétszám alkotta országszerte.

somorja.sk_csali4

A Csemadok somorjai szervezete a legjobbak közé tartozik az országban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Csemadok somorjai alapszervezete, mint a járás legjobb alapszervezete idén megkapta a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya által alapított Csallóköz Kultúrájáért Díjat!

Az elsőség nem volt véletlen, melyben minden bizonnyal nagy szerepet játszott a Csemadok Hűségkarta-program bevezetése is.  Ennek az a lényege, hogy a kártyatulajdonos a kártya kiváltásával  5 évre befizeti a Csemadok tagsági díjat. Az aki kiváltja a kártyát, támogatja a somorjai magyar kultúrát, a magyar tánccsoportok, az énekkar munkáját, mindemellett pedig olcsóbban vásárolhat a Csemadok Hűségkártya Elfogadóhelyeken, Somorján.

A hűségkártya-programról Kovács Koppányt, a Csemadok somorjai alapszervezetének alelnökét és Pirk Ilonát, a szervezet egyik elnökségi tagját kérdeztük.

8R0A0647

„ A Csemadok Somorjai Alapszervezetének évről évre gondot okozott az évi tagdíjak beszedése, ezért új lehetőségeket próbáltunk keresni. Szeretnék, ha a fiatal magyar családok körében is népszerűvé válna a Csemadok, ha lenne egy kapocs, ami még jobban összeköti őket, s a felvidéki magyarság legnagyobb taglétszámú kulturális szervezete lenne erre szerintem a legmegfelelőbb. Egyúttal azt is szerettük volna, hogy somorjai magyar ember, somorjai magyar vállalkozótól vásároljon.“ – kezdte a a Romeó Vérzik frontembere.

Kovács Koppány és Pirk Ilona közösen próbálták összeállítani a szabályzatot, megalkotni a rendszert és így két éve elindult a Felvidéken eddig példa nélküli somorjai Csemadok Hűségkártya-program.

„Jelenleg két év után, minimális reklámmal, közel 200 tagunk van, többségében fiatalok. A szolgáltatás előnye, hogy mindenki, aki kiváltja a Csemadok Hűségkártyát, SMS-t és hírlevelet is kap a közelgő, Csemadok által szervezett eseményekről.“ – mondta Kovács Koppány

„ A tagok felől pozitív visszajelzéseket kapok, főleg ami a rendezvényeket illeti – SMS tájékoztatás. A kártyatulajdonosok elsőként kapnak hírt a színházlátogatásokról, kirándulásokról és nem utolsó sorban a nyári táborunkról – tavaly már csak hűségkártyás családok gyerkőceit táboroztattuk.  Többen ezen előnyök végett váltották ki a kártyát.“ – kezdte Pirk Ilona, aki egyébként a somorjai Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár munkatársa is egyben.

Csicsay Andi és Pirk Ili, a somorjai Csemadok elnökségi tagjaiMint minden kezdeményezés, ez is nehezen indult. Mindig nehezebb valami olyat alkotni, amire még nincs példa, mint olyat, mint ami már működik valahol. A Csemadok kártyával is így volt.

„Természetesen legtöbb munkánk az elején volt, megszólítani a vállalkozókat, akik egytől egyig igen mondtak. Az első kiváltók között azok a régi Csemadok tagok voltak, akik nemzeti öntudatból váltották ki a kártyát, látták és bíztak ennek jövőjében, és küldetésében: összetartani egy kisvárosi magyar közösséget… őket egyáltalán nem a bolti kedvezmények vonzották.“ –folytatta Ili.

Jelenleg így áll a Csemadok kártya ügye Somorján, de természetesen vannak tervek, és mint minden új dolognál, itt is van még mit finomítani a működésen.

„Terveink között szerepel egynapos kulturális kirándulások szervezése családoknak – gyerekprogramokkal.  Fontos lenne a kapcsolattartás, ismerkedés a tagokkal. S természetesen javulni kellene, már ami a marketing részét illeti. Reklámozni szeretnénk az üzleteket is, akik a kedvezményeket adják, stb.“ – fejezte be Pirk Ilona.

A Csemadok kártya 20 euróba kerül, tulajdonosa ezzel 5 évre rendezi a tagsági díjat (3 x 5 € plussz 5 € a kártya). Cserébe a kártya tulajdonosa minden, Csemadok által szervezett eseményről értesítést kap SMS-ben és e-mailben. Ráadásul kedvezményesen vásárolhat abban a 20 üzletben, mely csatlakozott a Csemadok Hűségkártya Programhoz, támogatva ezzel az adott vállalkozást is.

A kártyát a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtárban lehet igényelni Pirk Ilonánál, de akár Kovács Koppánynál, Nagy Péternél, Varju Péternél és nálam, Méry Jánosnál is lehet jelentkezni. Csak ki kell tölteni egy űrlapot és le kell adni az összeget. A kártya pedig pár nap múlva elkészül.

Támogassuk a Csemadok somorjai alapszervezetét, s ezzel a Csali Gyermek Néptáncegyüttest, a Csali Zenekart, a Híd Vegyes Kart, és a Csemadok által szervezett eseményeket.

                somorja.sk_csemadok-husegkartya-websomorja.sk_a5-csem

A Csemadok Hűségkártyáról itt  tudhat meg többet.

 

Hozzászólások

hozzászólás