Érdekel a színjátszás? Jelentkezz!

Méry János 2017-02-18
Érdekel a színjátszás? Jelentkezz!

Újra van színjátszócsoportja Somorja városának

A somorjai Városi Művelődési Központnak köszönhetően újra lesz színjátszás városunkban, ugyanis tavaly megalakult egy helyi fiatalokból álló színjátszó csoport, mely most új tagokat keres.

Nagy Myrtil, a kultúrház igazgatója, akit a kedves olvasó a Csali Gyermek Néptáncegyüttes vezetőjeként is ismerhet, olyannyira fontosnak tartotta egy színjátszó csoport létrehozását, hogy miután tavaly igazgatónak választották, azonnal el kezdett foglalkozni a témával.

„A múltban természetesen volt színjátszó csoport Somorján, de az utóbbi időben sokáig nem működött, és ez nagyon hiányzott a somorjai közösségnek. Mi most ezt a tradíciót szeretnénk újraéleszteni. A csoport vezetésére a somorjai Madách Imre Gimnázium történelem szakos tanárát, Horváth Lászlót kértem fel, akivel a csoport tagjai már tavaly október óta elkezdték a munkát, gyakoroltak, de most további tagokat várnak a színjátszó körbe. – mondta portálunknak Nagy Myrtil, a somorjai Városi Művelődési Központ igazgatója.

„A nemrégiben megalakult színjátszó csoportban jelenleg amolyan műhelymunka folyik. Ez alatt mindenekelőtt különféle készségfejlesztő szerepjátékokat és helyzetgyakorlatokat kell érteni. Mindemellett a Corvin Mátyás Alapiskolával és a Madách Imre Gimnáziummal együttműködve már készülünk egy március 15-i műsorral, a nyáron pedig egy önálló színielőadással szeretnénk kiállni a somorjai közönség elé. A csoportot mindenképp bővíteném, ezért arra szeretném buzdítani a színjátszás iránt érdeklődőket, hogy bátran jelentkezzenek nálam, a megadott telefonszámon (0918169071). – tette hozzá Horváth László, a csoport vezetője.

A somorjai Városi Művelődési Központ (VMK) teret nyújt a város és a régió lakosai számára kulturális igényeik kielégítésére, s nem csupán közvetíti a kultúrát, de kulturális értékeket teremt minden generáció számára.

Színháztermében rendszeres színházi előadások, neves hazai és külföldi zenekarok koncertjei, nevelőkoncertek, gyermek és ifjúsági előadások valamint különböző társadalmi rendezvények, a városi civil szervezetek aktivitásai kerülnek megrendezésre.

A modern, felújított Tallós Prochászka István Kiállítóteremben rendszeres kiállítások kerülnek megrendezésre, hivatásos képzőművészek, de amatőr tehetségek alkotásaiból nyílt tárlatok várják a látogatókat.

 Mindezeken kívül otthont biztosítunk nagyon sok gyermek néptáncegyüttesnek (Csali, Prvosienka), a Csalló Néptáncegyüttesnek, kórusoknak, kamarazenekaroknak, rock, dzsessz és blues zenekaroknak is.

Hozzászólások

hozzászólás