Sikeres főpróba és két új igazolás Somorján

Méry János 2017-02-27
Sikeres főpróba és két új igazolás Somorján

Két játékossal bővült a somorjai STK Somorja kerete, hiszen az első ligás tapasztalatokkal is rendelkező Záhumenský Timotej és Pančík Juraj érkezett a csapathoz a múlt héten.

Záhumenský (21), aki több poszton is bevehető, és vendégjátékosként érkezik Szakolcáról, de megfordult a pozsonyi Slovanban is.  Pančík pedig a zólyombrézói csapatból érkezik, akik idén jól szerepelnek a Fortuna ligában.

,,Többször hangsúlyoztuk, hogy minőségi játékosokat akarunk igazolni. Az edző stábbal többször konzultáltunk, hogy milyen játékosokra van szükségünkre. Úgy értékeltük ki, hogy gyors, szélsőjátékosokat kell igazolnunk. Mind a két focistát hosszúi ideig figyeltük, több információt is szereztünk róluk. Remélem, probléma nélkül beilleszkednek a kollektívába.“ – nyilatkozta a somorjai csapat sportigazgatója Marco Manso a csapat weboldalának.

,,Nagyon tetszik a klubban, a játékosok között nagyon jó a hangulat. Mivel az edző és a menedzser is külföldről vannak, ezért gyakorolhatom az angoltudásomat. A klub nagy célokat tűzött ki magának, remélem, sikeres lesz a tavaszi idény-“ folytatta Záhumenský.

,,A klubban magas színvonalú munka folyik, a csapattársaim befogadtak. Elégedett vagyok az idővel, amit eddig Somorján töltöttem.“ – mondta a másik igazolás, Pančík.

A csapat szombatom lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is, hiszen a kék-fehérek a Szencen lejátszott mérkőzésen 2:1-re legyőzték a Puhó csapatát.

Az első félidőben jobban játszottak a somorjaiak, ezt az is jelzi, hogy kétgólos vezetést szereztek: Luquinha és Peu találtak a hálóba. A fordulás után a vendégek csak szépíteni tudtak, mégpedig büntetőből.

A somorjai kék-fehérek 7 felkészülési meccset játszottak január 21 óta, ebből hatot megnyertek (Bős, Mosonmagyaróvár, Győr, Olmütz, Galánta, Puhó) és csak a cseh Znojmo ellen szenvedtek vereséget. Ráadásul az STK védelme a felkészülési meccseken csak öt gólt kapott, ami szép teljesítmény.

,,Nagyon jó főpróba volt. Az előző meccseken többször kísérleteztünk, ma úgy játszottunk, mint tétmeccsen. Örülünk a győzelemnek, hétfőtől az első bajnoki meccsre koncentrálunk.“  – nyilatkozta Mike Lönnström, az STK edzője.

,,Az volt a célunk, hogy minden pozícióra két játékosunk legyen. Ez sikerült. Jelenleg 3 kapusunk és 20 mezőnyjátékosunk van. A jelenlegi kerettel vágunk neki a tavaszi idényre. Természetesen, ha valami közbejön, gyorsan fogunk reagálni.“ – zárta le Marco Manso.

A csallóköziek számára jövő héten vasárnap 10.30-tól kezdődik a tavaszi szezon, amikoris idegenben a Nagyszombat fakócsapata ellen lépnek pályára.

 

 

 

STK Somorja – Puhó 2:1 (2:0)

 

Az STK gólszerzői: 30. Peu, 42. Luquinhas

 

STK Somorja: Hajdúch – Marić-Bjekić, Horváth, Pončák, Ágh – Marlon Freitas – Pančík (46. Mezovský), Luquinhas (65. Čemba), Králik (46. Leonel), Záhumenský (75. Ozogány) – Peu (65. Čemba)

 

A 19. forduló párosításai: FK Dukla Besztercebánya – SK Szentgyörgy, SKF Szered, MSK Zsolna B, AFC Vágújhely  – MFK Szakolca, MSK Fomat Túróczszentmárton – FK Alsózsadány/Garamszentkereszt, SK Slovan Pozsony – FC Nyitra

Hozzászólások

hozzászólás