Budapesten járt a Csali és a Csali zenekar

Méry János 2017-03-01
Budapesten járt a Csali és a Csali zenekar

A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja és a Csali zenekar február 25-én részt vett a Budapesten, évente megrendezésre kerülő Ifjúsági Néptáncantológián, melyet az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szervez.

Az Antológián való részvétel óriási szakmai elismerést is jelent, hisz az elmúlt év legjobb koreográfiáit gyűjti egy csokorba. Nem egyszerű bekerülni az Antológiára. Szakmai zsűri javasolja a koreográfiákat, az év folyamán megvalósult, két-három kiemelt, zsűrizett megmérettetésről. A Csali ifi csapata 2016 májusában vett részt egy ilyen seregszemlén, Pápán, ahonnan a zsűri ajánlásával tudott pályázni az Antológiára. Itt egy további szakmai csoport választotta ki a 17 legjobb koreográfiát, mely végül e kivételes rendezvény műsorát alkotta.Csali-Gyermek-Néptánc

Az Ifjúsági Néptáncantológia történetében eddig két dél-szlovákiai együttesnek sikerült szerepelnie, pár éve a zselízi Kincsőnek, és idén a Csalinak. Fontos megemlíteni, hogy nem a Fölszállott a páván is szereplő csoport, hanem a Csali ifjúsági korosztálya érte el önállóan ezt a sikert, ami azt is jelenti, hogy a Csali berkeiben kimagasló szakmai folyik minden korosztály szintjén.

Mint bizonyára mindenki tudja, a Csali Gyermek Néptáncegyüttes első felvidéki szereplőként megnyerte a Fölszállott a Páva tehetségkutató műsort, hatalmas örömet szerezve ezzel az egész Felvidéknek, Csallóköznek, Somorjának. A fiatalok azóta töretlen lendülettel dolgoznak tovább, hogy újabb elismeréseket szerezzenek a néptáncegyüttesnek, és hogy tovább öregbítsék a térség hírnevét.

Nagy Myrtil, Méry János

Hozzászólások

hozzászólás