Kimérték a bucsuházi temetőhöz vezető utat, következhet a fák kiültetése

Tóth Laci 2017-03-03
Kimérték a bucsuházi temetőhöz vezető utat, következhet a fák kiültetése

A Via Nova ICS somorjai alapszervezete kérvényben kérte a várost, hogy a kataszteri térkép szerint mérjék ki a bucsuházi temetőhöz vezető utat. A kérvényre még tavaly érkezett választ, melyben támogatták a szervezet kérését, de egyúttal februárra odázták el az új kimérését, mivel a tél folyamán a hóban a kimérésre használt karóknak könnyebben nyoma veszhet.

A múlt héten megtörtént a kimérés, melynek célja, hogy kiderüljön, milyen széles is valójában a temetőhöz vezető út, és hogy a kimérés után a Környezetvédelmi bizottság engedélyével és közreműködésével fákat ültettessenek ki a Via Nova fiataljai az egész út mentén.16938838_1287923697940329_969239130667439208_n

“Szívünkön viseljük a bucsuházi temető sorsát, s igyekszünk továbbra is odafigyelni arra, hogy a sírokat meg lehessen közelíteni. A mostani akciónk lényege egyszerűen csak annyi, hogy esztétikusabbá valamint kellemesebbé tegyük a temetőhöz vezető utat. A fák kiültetésével pedig legalább ezen  területen növeljük a számukat.” – mondta portálunknak a Via Nova Somorja elnöke, Méry János

“Márciusra a sírok rendbehozása van programon, melyben egy helyi sírköves segít majd előreláthatólag, hiszen még tavaly felajánlotta segítségét. Sokan mondják, hogy minek vesződtök ezzel és minek áldozzátok erre a szabadidőtöket? Mindig elmondjuk, hogy mi fontosnak tartjuk, hogy tiszteljük a temetőben nyugvók emlékét, és hogy síremlékük legalább mint műemlék fennmaradjon.” – tette hozzá Mathédesz Lajos.

A bucsuházi temetőt tavaly fedezték fel újra a somorjai fiatalok, melyről akkor a felvidek.ma portál is beszámolt. Azóta legalább egy tucatszor jártak kinn a Magyar  Közösség Pártja ifjúsági szervezetének somorjai tagjai, akik több ismerőst és barátot is rászedtek, hogy segítsenek ezekben az akciókban.

Isten tartsa meg jó szokásukat, s ne csak azt, hanem a többit is. Köszönjük.

 

Tóth László

Fotó: A Via Nova ICS Somorja facebook oldala

Hozzászólások

hozzászólás