Győzelemmel kezdett az STK Somorja Nagyszombatban

Méry János 2017-03-05
Győzelemmel kezdett az STK Somorja Nagyszombatban

Nagyon jól kezdődött a tavaszi idény az STK Somorja számára, hiszen a kék – fehérek a második liga 19. fordulójában győzni tudtak a Nagyszombat fakócsapatának otthonában.

Jól kezdte a meccset a kék-fehér alakulat, hiszen Peu már a 12. percben kihasználta a hazai védelem megingását, és vezetéshez juttatta a somorjai csapatot. Ezután a hazaiak egyenlíthettek volna, de Hrebík gyengén találta le a labdát. Az ellentámadásból Luquinha remekül ugratta ki Pančíkot, aki nem hibázott. A 32. percben Luquinha átadása után Peu már háromra növelte a somorjaiak előnyét. A szünet előtt ugyan a hazaiak Kadlec gólja után szépítettek, de a fordulás után Pančík beadása után Peu közelről talált a hálóba. Ha a brazil játékos pontosabban célzott volna, akkor még újabb két gólt rúghatott volna…

,,Ma a csapatjátékunk döntött. Mindenki, a stábtagokat is beleértve, becsületesen készült, és meg is lett az eredménye. Segített a gyors gólunk, amely után a saját játékunkat játszhattuk. A játékosok betartották a taktikai utasításokat. Megérdemelt, és nagyon fontos győzelmet arattunk. Holnaptól a következő meccsre fogunk készülni. Nagyon nehéz lesz megismételni szombaton is a mai remek teljesítményt. Ezért is a Besztercebánya elleni meccs az idény egyik legfontosabb találkozója lesz.“ – nyilatkozta Mike Lönnström, az STK edzője.

A következő meccset szombaton, március 11-én 15.00 órakor játsszák a somorjai kék-fehérek a Pomléban, Besztercebánya ellen.

Nagyszombat B – STK Somorja 1:4 (1:3)

Góllövők: 38. Kadlec – 12., 32. és 50. Peu, 17. Pančík.

Sárga lapok: Dubec, Sedlák

Játékvezető: Pavlík

Nézőszám: 220

STK Somorja: Hajdúch – Alan Fialho, Horváth, Pončák, Ágh – Králik (77. Marić-Bjekić) – Pančík (85. Mezovský), Luquinha, Marlon Freitas, Záhumenský (65. Leonel) – Peu.

Az STK Somorja hivatalos oldala

Hozzászólások

hozzászólás