Beszterce ostroma

Méry János 2017-03-14
Beszterce ostroma

No most nem az ismert Mikszáth reményről lesz szó, hanem az STK Somorja – Besztercebánya meccsről, mely során a s somorjai STK focicsapata tavaszi remek szereplését folytatva a II. liga 20. fordulójában legyőzte nagymúltú ellenfelét.

,,Meglepetésre, a vendégek nem húzódtak be a saját kapujuk elé, nagyon aktívak voltak. Nem játszottunk szép focit, mivel ebben az időszakban még nem a legjobb a pálya Egyszerűbben próbáltunk a Dukla kapuja elé kerülni. Nagyon fontos volt, hogy még az első félidőben betaláltunk,“ mondta Ágh Zoli, aki megszerezte az első gólját az STK mezében. ,,Horváth Csabi már többször tréfásan megjegyezte, hogy végre mikor találok be a kapuba. Örülök, hogy végre sikerült,“ mosolygott a védőnk. ,,Mennyibe fog kerülni az első gól? Hát még nem tudom… Rado Krištan a pénztárosunk, majd elárulja,“ nyilatkozta Zoli.

Luquinhas ugyan az alacsony játékosok közé tartozik, de szombaton fejjel volt eredményes. ,, Örülök a gólomnak, de a legfontosabb, hogy ismét győztünk,“ mondta Luqi. Gólzsákunk, Peu a Besztercebánya ellen is betalált. Ismét bebizonyította kivételes képességét. ,,Természetesen jó érzés ismét betalálni. De a lényeg a három pont, ismét közelebb kerültünk, hogy ott legyünk a legjobb hat között,“ mondta Peu, aki ebben az idényben már 13 gólnál jár. Ő a II. liga legjobb góllövője.

 

STK Somorja – Besztercebánya 3:1 (2:0)

 

Góllövők: 38. Ágh, 43. Luquinhas, 60. Peu – 90. Ďanovský

Sárga lap: Ágh, Záhumenský, Pančík – Danovský, Vitek, Neušel

Játékvezető: Ďurčo

Nézőszám: 360

STK Somorja: Hajdúch – Alan Fialho, Horváth, Pončák, Ágh (66. Marić-Bjekić) – Králik – Pančík, Marlon Freitas, Luquinhas (77. Čemba), Záhumenský (57. Leonel) – Peu.

 

Hozzászólások

hozzászólás