ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA? GYERE A CORVINBA!

Varju Péter 2017-03-20
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA? GYERE A CORVINBA!

CORVIN MÁTYÁS ALAPISKOLÁBAN a beíratás a 2017/2018-as tanév 0. és 1. osztályába

2016.április 6-tól (csütörtök) 8-ig (szombat) lesz.

Csütörtök: 7.30 – 17.00 óráig

15.00 órától program a jövendő elsősöknek: zenés-táncos előadás, táncház a Csali néptáncegyüttes közreműködésével

Péntek: 7.30 – 17.00 óráig

Szombat: 8.00 – 12.00 óráig

Kérjük szíveskedjenek magukkal hozni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

Minden iskolaköteles gyermeket sok szeretettel várunk!

Fontos tudnivalók:

 

  1. Szlovákiában a gyermek hat éves korában éri el az iskolakötelezettséget. Iskolaköteles az a gyermek, aki az adott naptári év augusztus 31-ig betölti hatodik életévét.
  2. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hatéves korára alkalmassá váljon az iskolára; egyenletes testi, értelmi, érzelmi és szociális fejlődésre, érésre van szükség. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a gyermekek érése nem mindig egyenletes, ezenkívül egyéni eltéréseket is mutat gyerek és gyerek közt.
  3. A hat éves gyerekek közt vannak olyanok, akiknek 1.évfolyambeli beíratása kérdéses, akik fizikai életkoruk ellenére nem elsőbe valók. Ilyen esetben szakember véleménye alapján javasolt a 0. évfolyamba beíratás.
  4. Az iskolakezdés halasztására is a szakember (pszichológus, óvónő, gyermekorvos, szakorvos, gyógypedagógus, stb.) ad javaslatot.
  5. Az iskolatörvény engedélyezi az idő előtti beiskolázást is. Erről akkor beszélünk, ha a gyermek az adott kalendáriumi év augusztus 31. és december 31. között tölti be a hatodik életévét. Amikor a pszichológus megpróbálja eldönteni, hogy a gyermek menjen vagy ne menjen iskolába, akkor elsősorban azt vizsgálja, hogy a gyermek képes lesz-e megfelelni az iskolai követelményeknek.

Az iskola nagy változást hoz a gyermek életébe. Fontos, hogy a gyerekek éretten, felkészülten kerüljenek be az iskolába, mert csak a minden területen érett gyerek képes megfelelni az iskola által támasztott követelményeknek. Ellenkező esetben előbb vagy utóbb szembesülünk az éretlenség következményeivel.

beiratas2017

A somorjai Corvin Mátyás Alapiskola beiratkozási kisfilmje:

Hozzászólások

hozzászólás