A Renton and the Error Jam lemezbemutató koncertje a Moziban

Méry János 2017-03-20
A Renton and the Error Jam lemezbemutató koncertje a Moziban

FACEBOOK ESEMÉNY

Április 7-én mutatja be a REM Phase nevű új albumát a Renton and The Error Jam a Mozi Clubban. Az együttes első lemeze egy valódi koncepcióalbum, amely egy nap eseménysorát mutatja be, miközben a főhős (Renton) jelentős jellemfejlődésen megy keresztül. Felismerve élete robotikus monotonitását, a mások céljainak való folytonos alárendeltségét, illetve a minden szinten jelen levő örökös megfelelési kényszert, megpróbál kitörni saját sztereotip világából. Mindezt nem is tudatosan, inkább csak zavarossá váló elmeállapotától indíttatva, spontán gondolatai és benyomásai által vezérelve teszi. Eközben összefonódik álom és ébrenlét állapota, gondolat és tett, fikció és valóság.
Ettől különösen nehéz eldönteni, hogy végül is sikerül-e Rentonnak leszámolnia régi énjének koloncaival, vagy a szándék elhal és minden kezdődik elölről. A zenekar a kérdést nyitva hagyja, az ítéletet pedig ezáltal a mindenkori hallgatóra bízza.
peron2016-renton
Az album címe, a REM Phase (REM fázis) is a fent említett kettősségre, illetve szürreális homályra utal. A REM ugyanis az alvás folyamatának azon szakasza, amikor az agyi tevékenység leginkább hasonlít az ébrenlét állapotához. Gyors szemmozgások által kísérve e fázisban születnek az álmok.

További zenekarok: Criminals, Aylen’s fall
VJ: Furrier

Hozzászólások

hozzászólás