Győztek és továbbjutottak a somorjai kosaras lányok a Poprád ellen

Méry János 2017-03-24
Győztek és továbbjutottak a somorjai kosaras lányok a Poprád ellen

SBK Somorja: Győzelem és továbbjutás

A somorjai lányok megnyerve harmadik meccsüket, 2:1-es összesítéssel jutottak a legjobb négy közé a Poprád kárára. A következő ellenfél a kassai Good Angels les

A meccs elején a vendég poprádiak játszottak eredményesebben. A hazaiak tisztában voltak a meccs tétjével, ami az elején picit talán görcsössé tette őket. De az idő előrehaladtával növekedett a lányok önbizalma és javult a teljesítménye. Először a 17. percben vezettek a hazaiak, az első félidő végén pedig 34:29-et mutatott az eredményjelző. A csallóköziek teljesítménye minden negyedben jobb és jobb lett, sőt az utolsó negyedet 26-re hozták a lányok.
Az SBK legeredményesebb dobója Slezáriková Lenka volt, akit nem lehetett megállítani. Három hárompontos kísérletéből mind a három eredményes volt.

DLT1490-k

,,Boldogok vagyunk, hogy behúztuk a döntő meccset. Nem kezdtünk jól, de végül megmutatkozott az erőnk. Örülök, hogy nyertünk és köszönet a remek hangulatért a szurkolóknak.” – mondta Lenka, aki a meccs után társaival együtt kiélvezte a győzelem és a siker ízét

Az egyik legjobb játékos a somorjai születésű Lelkes Juli a volt a mezőnyben. Többször akrobatikus mozdulattal mentett, melyekre a nézők üdvrivalgással reagáltak.

,,Rosszabb kezdés után belejöttünk és biztosan győztünk. Várjuk a Good Angels Kassa elleni meccseket. Nézők? Fantasztikusak voltak. -“ mondta Juli.

,,Fokozatosan belejöttünk a játékba, a legjobban az utolsó negyedben játszottunk, melyet 24 ponttal megnyertünk. Örülök, hogy mindenki játszott. Nagyon szépen köszönjük a szurkolást. Fantasztikus volt. Ilyen remek hangulat a csarnokban, ebben az idényben még nem volt. Nagyon örülök, hogy továbbjutottunk, s ebben a szurkolóknak is nagy érdeme van.” – mondta Kačmarík Tomáš, a hazaiak edzője.

A mérkőzést természetesen Somorja polgármestere, Bárdos Gábor is a helyszínen szurkolta végig, aki gratulált a csapatnak

SBK Somorja – Poprád 75:45

SBK Somorja: Slezáriková 19, Keane 11, Hašková 10, Suja 10, Lelkes 6, Vyňuchalová 6, Theiner 5, Nagyová 5, Marcová 3, Lukačiková 0, Slimáková 0.

 

Negyedek: 16:20, 18:9, 15:14, 26:2.

Nézőszám: 310.

Forrás: Somorja Város Hivatalos Oldala

Hozzászólások

hozzászólás