Mi épül(het) az egykori Datex területén? Véleményezze az építkezést!!!

somorja.sk 2017-04-02
Mi épül(het) az egykori Datex területén? Véleményezze az építkezést!!!

Bármi, vélik városunkban sokan. Somorja érvényben lévő területfejlesztési tervének 2-es számú módosítása viszont egyértelműen leszögezi: csak lakás célú építmények létrehozására hasznosítható. De lássuk az ügy előzményeit!

A szóban forgó területen korábban üzem működött, amely megszűnt, majd az itt található ipari objektum előbb adásvétel, majd árverés útján ismételten tulajdonost váltott. Az új tulajdonos úgy döntött, háromemeletes, azaz négyszintes, lakás célú építményt emel az ingatlanon. A területfejlesztési terv 2-es számú módosítása ezt lehetővé teszi, mivel kidolgozása során a tervezőiroda a Kaszárnya utca túloldalán található, a város tulajdonában lévő bérházak magasságát vette alapul.

A beruházó építkezési kérelmének kézhez vételét követően a város vezetése nyilvános építkezési eljárás lefolytatása mellett döntött, a lakosságot is bevonva így a folyamatba. Mivel már eddig is számos javaslat és kifogás érkezett az építkezés szabályozására, valamint a szóban forgó terület egyéb irányú hasznosítására vonatkozóan, Somorja lakosainak most alkalmuk nyílik hivatalosan is kifogást emelni. A hivatalos eljárásban a későbbiek során óvással is élhetnek; az ügy ez esetben a Nagyszombati Megyei Építkezési Hivatal elé kerül.

A múlt héten találkozóra került sor Bárdos Gábor polgármester és a lakosok egy csoportja közt, amely során azok átnyújtották írásos állásfoglalásukat. A polgármester ennek kapcsán leszögezte: jóllehet ezt több személy ellátta kézjegyével, nem petícióról volt szó.

„A találkozó során kifejtettük véleményünket, illetve felvázoltuk a további lehetőségeket. A város vezetése korábban már több ízben felszólította a beruházót a tervezett szintek számának csökkentésére, annak ellenére is, hogy a tervek összhangban állnak a város érvényes területfejlesztési tervével. Különböző okokra hivatkozva eddig elutasító állásponttal találkoztunk” – tette hozzá.

Az ügy további fejleményeiről portálunkon is tájékoztatunk majd.

Viszont aki úgy gondolja, hogy nem ért egyet azzal, hogy a volt DATEX helyén tömbház  épül, hétfőig még véleményezheti az építkezést.

A 0911 150 705-ös telefonszámon pedig segítséget is kaphat, a beadvánnyal kapcsolatban, melyre MINDEN somorjai lakosnak joga van.

Kérjük éljen véleményezési jogával.

Somorja Város Hivatalos Oldala

Hozzászólások

hozzászólás