Csemadok vers- és meseíró-pályázat

Tóth Laci 2017-04-18
Csemadok vers- és meseíró-pályázat

A Csemadok somorjai és tejfalui alapszervezete negyedik alkalommal hirdette meg József Attila születésnapján (áprílis 11) a vers- és meseíró-pályázatot. A hirdetés a Somorja és Vidéke folyóiratban jelent meg. A szervezők verseket, meséket vagy egyéb prózai műveket várnak. A téma minden korosztály számára szabadon választható.

Mivel 2017-ben ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját, ezért a nagyobbak egy külön kategóriában is próbára tehetik tehetségüket, amelynek témája: “Ha most feltámadna, s eljőne közénk Toldi”. Lehet vers vagy próza, a lényeg, hogy Toldiról szóljon. Lehet elmélkedés arról, hogy miben hasonlítanak a mai szuperhősök Toldira, van-e egyáltalán valami közös bennük. Ha feltámadna, mit szólna a sok kütyühöz, a zajos motorokhoz, Donald Trumphoz vagy az űrkutatáshoz? Fel tudna emelni egy traktorkereket? Lennének szuper képességei, mint pókembernek? Élnek közöttünk ma is Toldihoz hasonló hősök? Szükség van-e rájuk?

Az írás terjedelme legfeljebb egy A4-es oldal legyen. A lap alján fel kell tüntetni a nevet, az osztályt, és meg kell nevezni az iskolát. A műveket e-mailben a [email protected] címre, vagy postai úton a somorjai városi könyvtár címére lehet beküldeni: Mestská Knižnica Zs. Zalabaiho, Parková 4, 931 01 Šamorín.

Beküldési határidő: május 24.

A nyertes művek megjelennek a Somorja és Vidéke júliusi-augusztusi számában. A pályázók VIP CINEMAX mozijegyet, könyveket és egy szuper rollert nyerhetnek.

kategóriák:

  1. VERS, 1-4 osztályos gyerekek, szabad téma,
  2. MESE, 1-4 osztályos gyerekek, szabad téma,
  3. VERS, 5-8 osztályos gyerekek, szabad téma,
  4. MESE, 5-8 osztályos gyerekek, szabad téma,
  5. “Ha most feltámadna, s eljőne közénk Toldi” – alapiskola felső tagozatos tanulói számára, lehet vers vagy próza.

Támogatók: Családi Könyvklub, CINEMAX, Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár, Bárdos Gábor (Somorja Város polgármestere), Csemadok, BIKE UNION

Hozzászólások

hozzászólás