Az ország harmadik legjobb női kosárcsapata lehet a somorjai – döntés ma este

Méry János 2017-04-19
Az ország harmadik legjobb női kosárcsapata lehet a somorjai – döntés ma este

A múlt hét szerdai vereség után szombaton tíz ponttal verte a Rózsahegy csapatát a somorjai SBK női kosárlabdacsapata, így az utolsó, harmadik meccsen dől el, hogy melyik csapat lesz a liga bronzérmese.

A hazaiak nem kezdték jól a találkozót, öt perc után már 10 pontos vesztésre álltak. A lányok rosszul összpontosítottak, nem játszottak elég erőszakosan, egyszerűen hiányzott az erő és az energia a játékból. Az edző ezért még egyszer elmondta, miért is játszanak, mi is a tétje a találkozónak. Úgy látszik, hogy a mesteri szavaknak meglett az eredménye, hiszen a második negyedben gyorsabb lett a játék, agresszívabban kezdett játszani a hazai csapat, majd megfordították a meccset. A fordulás után a Rózsahegy jobban kezdett, de a somorjai lányok nagyot küzdöttek: ellenálltak a vendégek nyomásának, s növelték az előnyt. Az utolsó negyedben pedig tartották a tízpontos előnyt.

Az utolsó negyedben tartottuk a tíz pontos előnyünket és győztünk,“ folytatta az edzőnk.

,,Egy nagyon erős Rózsahegyet győztünk le. Nagyon boldog vagyok. Az idény alatt többször volt lehetőségünk a sikerre, megverhettük volna a Pöstyént is, de a végén mindig az ellenfél örült. Minden jó, ha jó a vége. Ma mi megérdemelten győztünk. Bíztam a csapatban, amely megmutatta az erejét. Főleg a remek szurkolóink miatt örülök a sikernek. Megérdemelték ezt a sikert,” – mondta Tomáš Kačmarík Somorja város hivatalos oldalának.

A hazaiak legjobbja és legeredményesebb játékosa Suja Timi volt, aki 26 pontot ért el.

„Rosszul kezdtük, de aztán fokozatosan felébredtünk és lehittük, hogy győzhetünk. Minden beleadtunk. Kollektív teljesítmény volt. Egyszer az egyik, máskor a másik játékos volt a húzóember. Nagyon örülök, hogy egy erős csapatot győztünk le. A nézők is fantasztikusak voltak. Az elejétől a végéig szurkoltak, sokat segítettek. Legjobb lenne, ha szerdán, Rózsahegyen is ott lennének velünk,“ zárta le Suja Timi.

A mindent eldöntő harmadik meccsre április 19-én 17.00 órától kerül sor Rózsahegyen.

SBK Somorja – Rózsahegy 89:79

SBK Somorja: Suja 26, Vyňuchalová 18, Nagyová 15, Keane 9, Slezáriková 8, Lelkes 6, Hašková 6, Tehiner 1

Negyedek: 13:22, 30:20, 26:18, 20:19

Nézőszám: 310

 

 

Foto: Dobsa Lajos

Forrás: Somorja város hivatalos oldala

Hozzászólások

hozzászólás