A listavezető otthonában döntetlenezett az STK, de továbbra is nyeretlen

Méry János 2017-04-25
A listavezető otthonában döntetlenezett az STK, de továbbra is nyeretlen

Vasárnap Kassán vendégszerepelt a somorjai STK s a rájátszás 4. fordulójában döntetlenezett a bajnokságot vezető VSS-szel.

A meccs 14. percében Peu helyzetbe került ugyan, de gól nem sikerült lőnie. A hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de helyzet a vendége előtt adódott: a 37. percben Luquinhas ugratta ki Marlont, akinek lövése viszont célt tévesztett. A vendégek aktívabbak voltak s többször veszélyeztették a kaput, de gólt nem szereztek.

A második félidőben aktívabbak lettek a kassaiak, s egy 62. percben vezetett akcióban a somorjaiak szerencséjére csak oldalhálót találták el. Tíz perc múlva pedig a vendég Mezovský átadása után Záhumenský lőtt a kapu fölé.

A meccs végén is volt még egy Záhumenský helyzet, sőt, a ráadásban a bíró egy előnyszabály megítélésének megvonásával félbeszakította a somorjaiak jónak ígérkező támadását. Ezzel maradt 0:0.

,,Ma nagyon jól játszottunk, a csapat száz százalékra dolgozott. Több helyzetünk volt, megszerezhettük volna mind a három pontot. Ki kell emelni azt is, hogy beépítettük a csapatba olyan játékosokat is, akik az idény elején nem játszottak. Javulnunk kell a támadásban, remélem, legközelebb már győzünk,“- nyilatkozta a csapat hivatalos oldalának Lönnström.

,,Az első félidőben aktívabbak voltunk, voltak ígéretes akcióink, de sajnos gól nem sikerült rúgnunk. A második félidőben visszahúzódtunk, a kassaiak játszottak enyhe mezőnyfölényben, de nagy helyzetet nem dolgoztak ki. Végül egy pontot szereztünk, ami az első csapat otthonában nem rossz,“- nyilatkozta a somorjai Horváth Csaba, aki Vladimir Pončák távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselte. A somorjai élő legenda kiemelte még, hogy nagyon hiányzik a csapat játékából a gól, mely nélkül logikus módon nem lehet nyerni.

A somorjai kék-fehérek a következő meccset otthon, a Pomléban játsszák, szombaton, 16.30-tól.

 VSS Kassa – STK Somorja 0:0

Sárga: Morgan – Poser, Králik,  Marlon

Játékvezető: Somoláni

Nézőszám: 362

STK Somorja: Poser – Marič-Bjekič, Horváth, Ágh, Ozogány – Králik – Mezovský (73. Leonel), Marlon, Luquinhas, Záhumenský (90. Čemba)  – Peu (85. Krištan)

 

Forrás: A somorjai STK hivatalos oldala, Somorja város oldala

Fotó: Őry Tibor

Hozzászólások

hozzászólás