Öt somorjai lányt is behívtak a szlovák kosárválogatottba

Méry János 2017-05-01
Öt somorjai lányt is behívtak a szlovák kosárválogatottba

Véget értek a szlovák I. női kosárlabdaliga küzdelmei, jöhet a pihenés. Kivéve azoknak, akik meghívót kaptak a válogatottba, hiszen a szlovák női kosárcsapa májusban megkezdi felkészülést a júniusi női kosárlabda Európa-bajnokságra. Érdekesség, hogy Maroš Kováčik, a csapat edzője bővebb keretében öt, azaz 5 somorjai kosaras is szerepel.

Suja Tímea, Nagyová Gabriela a Slezáriková Lenka az SBK Somorja csapatában játszanak, Slama Angelika és Orosz Szabina pedig ugyan már egy éve Pöstyénben, de mindannyian a somorjai klub neveltjei. Szabi az egyetemi évei alatt az USA-ban kosarazott, Angi pedig a tavalyi szezon után szerződött Somorjáról Pöstyénbe.

Szerkesztőségünk Suja Timit kereste meg, aki a tavaszi szezon közben szerződött Rózsahegyről Somorjára és a csallóközi csapat erőssége volt:

„A somorjai szezon rövid volt számomra, hiszen csak az utolsó két hónapban jöttem haza. Viszont ez az időszakot nagyon pozitívan értékelem. Nem volt gond a csapatbeli beilleszkedéssel, a csajok nagyon jó kollektívát alkotnak és engem is egyből befogadtak. Rögtön otthon éreztem magam köztük. Szerintem ez a játékon is meglátszott, jól ment az összjáték. Próbáltuk elcsípni a harmadik helyet, sajnos csak egy győztes meccsig sikerült, de így is szerintem elégedettek lehetünk a mutatott játékkal. Szuper szurkolóink vannak, akik előtt öröm játszani.” – kezdte Timi, aki a válogatottban való meghívásra is kitért.

A válogatottba való bekerülésem kicsit meglepett. Úgy gondoltam, hogy az edző már inkább fiatalokra szavaz, de örültem is egyúttal. Jó formában érzem magam, és remélem, hogy tapasztalataimmal is tudom majd segíteni a csapatot. Ezt szeretném megmutatni a felkészülés során is. Úgy néz ki, hogy egy új, megfiatalított válogatott fog kiutazni Csehországba, de szerintem ez lehet előny is. A tornán mar nincs gyenge csapat, minden meccs fontos, így nagyon erős es nehéz párharcok várhatók. Minden győztes meccsnek örülni fogok.” – fejezte be a somorjaiak erőssége.

Portálunk a Pöstyénben játszó Slama Angit is megkérdezte:

“Elégedett vagyok azokkal az eredményekkel, amit ebben a szezonban ez elértem, és  saját fejlődésemmel is, igaz, voltak kisebb csalódások, mint pl. hogy nem nyertük meg a CEWL-t, azaz a Közép Európai Kosárlabda Ligát  és hogy a bajnoki döntőben nem sikerült legalább egyszer legyőzni a Kassát, de az egész szezont összességében sikeresnek tartom. Már nagyon várom a válogatottal való közös edzést, de úgy halottam, hogy valami problémák vannak z szövetségben – lecserélték az egész edzői stábot -, szóval még az sem biztos, hogy 4-én kezdjük a felkészülést.” – mondta a pöstyéni csapat somorjai erőssége.

Az Európa-bajnokságra való felkészülés május 4-én kezdődik Losoncon.

Hozzászólások

hozzászólás