Csillagok Születtek Somorján

Varju Péter 2017-06-05
Csillagok Születtek Somorján

Köztudott, hogy a Corvin Mátyás Alapiskolába rengeteg tehetséges tanuló jár. Mivel az iskola egyik alapelve a tehetségek felkutatása és gondozása az idei gyermeknap is ennek fényében szerveződött a felső tagozatos diákok számára. A tanári kar jóvoltából megvalósult az első Csillag születik nevű tehetségkutató műsor, melyre bárki nevezhetett és összemérhette bátorságát, tehetségét. Négy kategóriában – ének, hangszeres zene (ének), tánc és egyéb – 14 produkció született. Több mint 30 diák érzett magában kedvet, hogy színpadra álljon. Akadt közöttük olyan, aki rutinosnak számított, de olyanok is voltak sokan, akik életükben először állhattak ilyen körülmények között az iskola közönsége elé.

A műsort Horváth Krisztina 8.b és Heller Dániel 9.a osztályos tanulók vezették.

IMG_104

A nyitódalt Tám Dóra és Végh Lili énekelte, akik Cserháti Zsuzsa – “Árva fiú” dalát adták elő. Ezután következtek a jól begyakorolt és előadott produkciók.

IMG_105

Nemcsak a diákok voltak lelkesek és vállalkozó kedvűek, hanem a rendezvény támogatói is. A vetélkedő díjazására sok nemes és értékes ajándékot ajánlottak fel. Annyi ajándék gyűlt össze, hogy valamennyi fellépő meg lett jutalmazva – értékes ajándékcsomagok érkeztek Lelkes Ingrid, Varju Mária és Somorja város vezetősége jóvoltából, pizzás és éttermi utalványok Bueno Pizzéria – Orosz Gábor, Bella Italia Pizzéria és a Samária Étterem felajánlásával, iskolai segédeszközök és ajándék csokoládé lett szétosztva. Köszönet illet minden felajánlást!

A szigorú zsűrit két tanár (Hamar Tímea, Domsitz Éva) és két diák a 9. évfolyamból (Kovács Kornél, Konevalik Patrícia) képviselte. A zsűrinek volt mit csinálnia, hogy igazságosan értékeljen és pontozzon. A nagyon magas színvonalú műsor után a zsűri több különdíjat is kiosztott.

IMG_114

A finálé sztárvendége Kovács Koppány volt, aki 4 dalt is előadott mindannyiunk örömére.

Az egyes kategóriák győztesei:

Hangszeres zene kategória győztese – a MIMS BAND (Sidó Viktória, Rigó Alexandra, Szinghoffer Mátyás, Cvedler Márk, Kiáts Tamás 8.a,b osztály tanulói), akik a Quimby együttes „Most múlik pontosan” című dalát adták elő.

IMG_107

Ének kategória győztese – Rigó Alexandra lett, aki Caramel “Ez lehet az a nap” című dalával nyűgözte le a zsűrit és a közönséget is.

IMG_125

Tánc kategória győztesei az utolsónak fellépő 6.a osztály tanulói (Kovács Patrícia, Kálmán Enikő és Meleg Noémi) lettek, zene Little Mix – Hair ft Sean Paul.

IMG_133

Az Egyéb kategória győztese a JOKER csapat (Fekete Máté, Móricz Egon és Bugár Zoltán 5.c) bűvészprodukciója lett.

IMG_122

Közönségdíj győztesei a 6.b osztály tanulói lettek, akik egy humoros jelenetet adtak elő.

IMG_127

Különdíjat bátorságukért és egyéni fellépésükért a Kolárovski testvérek Krisztina és Bianka kaptak.

IMG_136 IMG_137

A további fellépők és az egész műsor rövid összefoglalója itt és itt a Corvin Mátyás Alapiskola weboldalának videó- és képgalériájában megtekinthetők.

Szívből gratulálunk mindenkinek. Jövőre ismét lesz Csillag születik!

Hozzászólások

hozzászólás