Megérkezett Tajvanba a Csali Gyermek néptáncegyüttes

somorja.sk 2017-07-03
Megérkezett Tajvanba a Csali Gyermek néptáncegyüttes

Péntek reggel indult útnak a Csali Gyermek Néptáncegyüttes Tajvan, ahol a „Felszállott a páva” televíziós tehetségkutató verseny nyerteseiből létrejött Páva Magyar Nemzeti Gyermek Néptánc- és Zenei Együttes tagjaként lép színpadra a rangos Yilan International Children’s Folklore Festival nevű nemzetközi gyermek folklórfesztiválon. A csapat Budapestről Dubaiba, majd onnan Taipeibe repült. A két és félmilliós nagyvárosban 8 óra az időeltolódás és innen még mintegy egy órányi buszozás várt a nemzetközi fesztiválnak otthont adó, Tajpejtől mintegy 50 km-re, délkeletre fekvő Yilan városába, ahol a csapat szállása van.

A csapat tagjai jól érzik magukat, s bár fáradtak egy picit az utazástól, élvezik a kiruccanás minden percét.

A fesztiválra utazó táncosok külön próbák keretében készültek az útra. Elutazásuk előtt egy héttel, június 22-én (csütörtökön) 17:00 órai kezdettel a somorjai Városi Művelődési Központban bemutatták az “Irány Taiwan” című műsorukat. Az előadásban közreműködött a Csali Gyermek Néptáncegyüttes, Erdélyi Luca (ének), a Jászság Gyermek táncegyüttes szólistái és a Zagyva Banda.

Egyébként rendkívül mozgalmasan telnek a Csali Gyermek Néptáncegyüttes tagjainak napjai Tajvanon. Nagy Myrtil együttesvezető jóvoltából július 1-én arról értesültünk, hogy a hosszú út nagyon jól telt, „a reptéren helyi gyerekek fogadtak bennünket. Az átállás sima volt. A kaja nagyon jó, van helyi, de európai is. Délután már fellépésünk lesz, megyünk a nyitóceremóniára.”
A csapat tagjai Tajvanból eddig nem sokat láttak, mivel – ismét Nagy Myrtilt idézve „folyton fellépésre vagy próbára járunk” A mai napon kétszer áll színpadra az együttes, aztán várhatóan szabadabb lesz a program.

Mint bizonyára mindenki tudja, a Csali Gyermek Néptáncegyüttes első felvidéki szereplőként megnyerte a Fölszállott a Páva tehetségkutató műsort, hatalmas örömet szerezve ezzel az egész Felvidéknek, Csallóköznek, Somorjának. A Tajvani utazásra pedig a győzelemnek köszönhetően jutott el a somorjai tánccsoport, ahol Magyarországot képviselik majd. A fiatalok azóta természetesen töretlen lendülettel dolgoznak tovább, hogy újabb elismeréseket szerezzenek a néptánc együttesnek, és hogy tovább öregbítsék a térség hírnevét.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szurkolunk nekik!

Forrás, fotó: samorin.sk

Hozzászólások

hozzászólás