Ezüstöt és bronzot nyert a Myšák, Vlček, Tarr, Linka szlovák kajaknégyes

somorja.sk 2017-07-20
Ezüstöt és bronzot nyert a Myšák, Vlček, Tarr, Linka szlovák kajaknégyes

Pénteken kezdődött és vasárnapig tartott Plovdivban a kajak – kenu Európa-bajnokság. A szlovák K4-es, mely egy somorjai, két komáromi és egy bajmóci kajakosból áll, akik a tavalyi olimpián ezüstérmet szereztek 1000 méteren.

A srácok keményen dolgoztak a felkészülés alatt, akik az 500-as és 1000 méteres távon is indultak, s nem okozott gondot neki a döntőbe kerülés, bár 500 méteres távon 0,304 másodpercen múlt, hogy az előfutamból egyenesen a döntőbe jusson a csapat. Így indulnia kellett az elődöntőben is.

Mivel az ezres távon kevés volt a jelentkező (már nem olimpiai számról van szó), így eltörölték az előfutamokat, csak döntő lesz.

Az 500 méteres távon a verseny felénél a szlovák egység csak nyolcadik volt, de remekül hajrázott.

,,Nagyon örülünk, hogy sorozatban előztük le a hajókat. A cseheket, németeket és a fehéroroszokat is. Úgy egyeztünk meg, hogy 150-200 méterre a cél előtt fergeteges hajrába kezdünk. Ha 520 vagy 530 méteres távon indultunk volna, akkor talán lett volna esélyünk megelőzni a magyarokat is.

A fiúk szombat este még kimentek a vízre egy gyenge kis evezgetésre, majd vasárnap következett az 1000 méteres táv döntője.

Másnap aztán második érem is megszületett, mégpedig bronz. Igaz lehetett volna legalább ezüst. De a fiúk nem voltak elégedetlenek.

Esős, kellemetlen időben a Linka Tibor, Vlček Erik, Tarr György, Myšák Denis összetételű szlovák egység nagyon jól kezdett, állandóan az élmezőnyben volt, de végül megelőzte őket a spanyol és a lengyel hajó.

,,Érdekes, nagyon izgalmas verseny volt. A helyszínen, illetve a televízió előtt ülő szurkolóknak volt mit nézniük,” – nyilatkozta Linka Tibor samorin.sk-nak.

A szlovák hajót meglepte az időjárás, mivel míg szombaton 35 fok volt, a verseny napján csak 19. A hajrá sajnos nem úgy sikerült a fiúknak, ahogy elképzelték, így a verseny utolsó méterein a spanyol és a lengyel hajó is előttük végzett.

Sőt, a második helyről végül a célfotó döntött, mely alapján a lengyelek 8-ezredmásodperccel voltak gyorsabbak.

,,Nincs miért szégyenkeznünk. Tudjuk, hol vagyunk, és hogy milyen állapotban vagyunk. Teljes gőzzel készülhetünk az augusztusi račicei világbajnokságra.” – zárta le Linka Tibor.

MJ

Forrás, fotó: samorin.sk

Hozzászólások

hozzászólás