Kovács József mester úr vezetésével indul újra a futball Csallóköznádasdon

Mathédesz Lajos 2017-07-27
Kovács József mester úr vezetésével indul újra a futball Csallóköznádasdon

Januártól újra edzéseket tart Kovács József mester úr, a Dynamo Sárosfa, Az STK Somorja és a TJ Tejfalu sikeredzője, mégpedig Csallóköznádasdon. A legendás edzőt Méry János kereste meg azzal a céllal, hogy újraindítsa a futballt a csallóközi községben.

Bóna Zsuzsanna, Csallóköznádasd polgármestere

“A dolog tavaly márciusban kezdődött, amikor az MKP jelöltjeként Nádasdon jártam, és a Polgármester asszonnyal arról beszéltünk, hogy miért szűnt meg a csapat és, hogy hogyan lehetne újraindítani azt. Mondtam neki, hogy mi, a régi, már nem aktív FC Friends csapatból páran szívesen átjönnénk, ha reálisnak tartja, hogy újrainduljon a csapat.“ – kezdte Méry János, akinek az FC Friends megszűnése óta azon járt az agya, hogy újra együtt edzhessen Kovács Mester úrral.

“Mindig is azt szerettem volna, hogy újrainduljon a foci Csallóköznádasdon, s már az elején mondtam, hogy a falu ehhez megad minden támogatást. János tavaly nyáron keresett meg és felajánlotta, hogy eljönne pár emberrel hozzánk focizni, ha az edző Kovács mester úr lehet. Ezt szabta feltételül, s persze azt, hogy a működéshez szükséges alapfeltételek, mint a világítás, zuhanyzás, fűtés, mezek mosása, stb. biztosítva legyen. Nagyon meglepett a felajánlása és persze nagyon megörültem neki, mert tudom, hogy ha most nem indítjuk újra a csapatot, akkor már nagyon nehéz lesz. Az edzéseket januárban kezdték a fiúk és bizony ma is edzenek, heti kétszer. Magam sem gondoltam volna, hogy eljutunk eddig, hisz először a fociklubot élesztettük újjá, majd a csallóköznádasdi képviselő-testület módosította a költségvetést, hogy a csapat be tudja fizetni az induláshoz szükséges összeget.” – mondta Bóna Zsuzsanna, a falu polgármestere.

Kovács József (77) és Méry János (30)

Az edző, Kovács József legutóbb a tárnoki “A” csapat edzője volt, mégpedig a 2010/2011-es szezon őszi idényében. A Mester Úr – akit egyébként a legendás Magister zenekar gitárosaként is ismerhetnek a csallóköziek – a kemény edzéseiről híres, melyek viszont előbb vagy utóbb meghozzák a gyümölcsüket. Egy 2009-es interjúban elmondta, hogy a legjobb csapata, akiket edzett, egyértelműen Sárosfa csapata volt a 60-as, 70-es években. Abban az időben nem a pénzről szólt a futball. A csapat ereje abban mutatkozott meg, hogy nagyrészt hazai játékosok alkották, akik együtt edzettek.

 

“Kovács Józsi bácsi mind a tárnoki ifi csapatban, mind az FC Friendsben (Tárnok „B”, GBS Somorja) az edzőm volt, s szerettem volna, ha még egyszer az edzőm lenne egy csapatban. Az edzéseket januárban kezdtük, hóban, -16 fokos hidegben s máig edzünk, heti kétszer. Edzésnaplót is vezetünk, melyből kiderül, hogy január óta több mint 50-en fordultak meg az edzéseinken, melyekre átlagban 8-9 ember jár s eddig kb. 13-14 biztos játékosunk van, ami még nem elég, de a szezon kezdetére meg kell lennie a keretnek. A csapat létének alapja az edzések, melyek során a csapat tagjai fejlődhetnek. Ez az alapcél. Azon kívül pedig ez heti kétszer egy és fél óra ideális kikapcsolódást nyújt a mindennapok rohanásában. Ezért (is) ajánlom mindenkinek az edzéseken való részvételt. – folytatta Méry.

 

Hegyi Zoli, Méry Jancsi és Benkó Zoli az első, májusi meccsen. Akkor még nagyon nem úgy nézett ki, hogy lehet valami a csapatból

A falu kiválasztása nem véletlen, hiszen Méry János Csallóköznádasdról származik, dédapja, akit szintén Méry Jánosnak hívtak, kántortanító is iskolaigazgató volt a faluban. A csapat vezetőségét Bóna Zsuzsanna polgármester és Mészáros György, a csapat volt elnöke segítségével újra összehívták júniusban, s ekkor döntötte el a tagság, hogy induljon újra a csapat.  Ekkor vezetőségi tagokat is választott a tagság, akik közé sok fiatal jelentkezett, jelezve, hogy fontos számukra a csallóköznádasdi futball jövője. A vezetőség teljes tisztújítást hajtott végre, melynek eredményeképpen közös megegyezéssel Méry János lett a klub elnöke.

Kovács mester és Méry – januártól edzésben

A bajnokság augusztus 12-én kezdődik a csallóköznádasdiak számára, akik mindjárt falunapkor játsszák első mérkőzésüket, mégpedig a jócskán megerősödött Tejfalu csapata ellen.

„Most a játékosok kölcsönvétele van programon, sok olyan játékosunk is van, akinek még nincs érvényes igazolványa, ezt is rendezni kell. De a vezetőség és a tagság is aktív, közös erővel a pályát és környékét is rendbe tettük. Ahogy látom, nagy az összefogás. Nem tervezünk előre, és nem ígérünk. Egy dolog biztos, az edzéseken dolgozni fogunk és a pályán pedig ott szeretnénk hagyni a szívünket, lelkünket. Hogy ez mire lesz elég? Majd kiderül.“ – fejezte be a csapat új elnöke.

Kovács mester úr továbbra is minden kedden és csütörtökön tart edzést a csallóköznádasdi focipályán, 19 órától. Somorjáról pedig 18:25-kor indulnak a helyiek autókkal.

Aki érez magában erőt és akaratot ahhoz, hogy csatlakozzon, az megteheti. Mindenkit szívesen látnak. Jelentkezni a 0911 150 705-ös telefonszámon lehet.

Álló sor, balról: Kucsera Mihály, Mészáros Ákos, Sárosfai Mátyás, Hegyi Zoltán, Hamar Márk, Méry János, Cséfalvay Balázs, Csiba Péter, Kovács József – edző Alsó sor, balról: Benkó Zoltán, Hideghéthy Csaba, Kudri Róbert, Kovács István, Csuba Christián

A cikk megjelent a Csallóköz hetilapban, 2017. július 19-én

Hozzászólások

hozzászólás