Csemadok Focikupával és gyerekolimpiával indulnak a somorjai Szent István Napok

Méry János 2017-08-10
Csemadok Focikupával és gyerekolimpiával indulnak a somorjai Szent István Napok

A korábbi évek hagyományaira építve a Csemadok somorjai alapszervezete, a Városi Művelődési Központ, a katolikus plébániahivatal, a Mozi Club, illetve az Immortal Polgári Társulás idén is megszervezi a Szent István Napokat.

A rendezvénysorozat a hétfői, assan rendhagyó III. Csemadok kupával kezdődik, melyen ismét hat csapat vesz részt.

A focikupán, melynek immár másodszor ad otthont a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola mellett lévő műfüves pálya, a Somorjai Katolikusok, Csemadok tejfalui alpszervezete, az FK Somorja, az STK Somorja, a Via Nova Somorja és Csemadok somorjai alapszervezetének csapata indul.

A csapatok két hármas csoportban kezdik meg a küzdelmeket, ahonnan kettő jut tovább, ezután pedig kieséses rendszerben folytatják tovább a csapatok.

A két csoport a következő:

A csoport:

Csemadok Tejfalu,
Via Nova Somorja,
FK Somorja

B csoport:

Csemadok Somorja,
Somorjai Katolikusok,
STK Somorja

 

A focikupával párhuzamosan gyerekolimpia is zajlik majd az iskola udvarán.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Kedden (augusztus 15.) 18:00 órától templombúcsú – ünnepi szentmise és a város lakosainak felajánló imája zajlik a Főtéren, majd 19:00 órától filmvetítés a Mozi Clubban.
Szerda, augusztus 16-a a Somorjai Dal Napja; a rendezvénynek a Korona Udvar ad otthont 19:00 órától, közreműködnek városunk énekesei és zenészei.
Pénteken (augusztus 18.) 16:00 órától a rendezvénysorozat a Magyar Családok Napjával folytatódik, amelynek helyszíne a Honismereti Ház, majd 20:00 órától a szervezők táncházba várják a nagyérdeműt a Moziba.
Szombaton, augusztus 19-én 15:00 órától kézműves foglalkozások és egyéb programok zajlanak a Főtéren, majd ugyanott 19:00 órától utcabálba várják a táncos kedvűeket; a talpalávalót a Fortissimo zenekar szolgáltatja. A mulatság fénypontja a 21:55 órakor kezdődő tűzijáték lesz.
A rendezvénysorozat befejező aktusaként kerül sor vasárnap, augusztus 20-án 18:30-kor Szent István szobrának megkoszorúzására.

 

Hozzászólások

hozzászólás