Somorjai Blues Estek

Varju Péter 2017-09-11
Somorjai Blues Estek

Szeptember 29-én kezdetét veszi a Somorjai Blues Estek című koncertsorozat. A projekt a Zene az Örömért című polgári társulás szervezésében és Somorja Város támogatásával kerül megrendezésre. A koncertsorozat folyamán 4 szlovákiai zenekar fog bemutatkozni a somorjai Mozi kávézóban.

Az eseményt szeptember 29-én a szakolcai Slovak Blues Project koncertje fogja megnyitni. A zenekar több hazai és külföldi fesztiválón lépett már fel és számos díjat nyertek el különböző versenyeken. Legutóbb Dániában az European Blues Challenge 2017 zenekar versenyen képviselték Szlovákiát. Október 27-én az érsekújvári származású Sajtos Feri zenekara a The Joint Venture fog fellépni. Az együttes hosszú ideig tradicionális blues számokat játszott, de mostanság már saját szerzeményekkel is fellépnek. November 3-án Szlovákia egyik legrégebbi blues együttese a Bluesweiser ad koncertet.  A zenekar a saját szerzeményiben a blues műfajt funky, jazz és boogie elemekkel egészíti ki.

A koncert sorozatot a somorjai The Butchers zenekar fellépése fogja zárni december 22-én. Az együttes már 6 éve működik, ez idő alatt már kiadtak 2 albumot és több jelentős fesztiválon is felléptek mint pl. Gombaszögi Nyári Tábor, Livin Blues vagy a Topfest.

 

Minden fellépésre ingyenes a belépés.

https://www.facebook.com/events/120110078646711/?fref=ts

Hozzászólások

hozzászólás