Alapembernek számít Sopronban a csallóközi Ágh Zoltán

somorja.sk 2017-10-30
Alapembernek számít Sopronban a csallóközi Ágh Zoltán

Nyáron szerződött a Soproni Vasutas Sportegylethez a csallóközi Ágh Zoltán, aki a Somorja együttesétől igazolt az NBII-be. Azóta 11 mérkőzésen lépett pályára és csapata meghatározó játékosává nőtte ki magát. A 26 éves hátvédet a soproni lehetőségekről kérdeztük. 

Hogy jött a soproni ajánlat?

A soproni ajánlat a menedzseremen keresztül jött. Szólt, hogy lenne egy lehetőség Sopronba igazolni. Nem sokat gondolkodtam rajta, mert nagyon jó körülményeket tudtak biztosítani. Át kellett esem az orvosi és az erőnléti vizsgálatokon és utána kétéves szerződést kötöttünk.

Hogy ment a beilleszkedés és mennyi információd volt a klubról? 

Nagyon jól ment a beilleszkedés, a csapattársak remekül maguk közé fogadtak. Ami a körülményeket illeti, kiválóak, sok első ligás csapat is megirigyelhetné. A klubról voltak információim, tudtam, hogy a Sopron Magyar Kupát nyert, és a csapat színeiben szerepelt korábban a dunaszerdahelyi Szabó Ottó.

A csapat kissé gyengén szerepel, mi lehet ennek az oka?

Több mérkőzésen is domináltunk, de mégis vereséget szenvedtünk. A támadójátékunkon kell sokat javítani, ha azt szeretnénk, hogy feljebb lépjünk a táblázaton. Kiválóak az edzések, mindenki keményen dolgozik, hogy sikeresek legyünk.

A Facebook változásai után kövesd továbbra is a Sportolunk.sk Facebook oldalát, bővebb infó itt! 

Milyen különbségeket látsz a magyar és a szlovák bajnokság között? 

A különbség abban van, hogy a magyar NBII-ben az összes csapat profi, míg a szlovák bajnokságban csak néhány klub tudja ezt megengedni. Ami a színvonalat illeti, a magyar bajnokság technikásabb és több a taktikaiság, míg a szlovák másodosztályban küzdelmesebb és futósabb játékot játszanak.

Mit gondolsz, ki jut az élvonalba? 

Véleményem szerint az MTK az egyik biztos feljutó, nagyon jó és erős csapattal rendelkezik. A második hely mér kérdéses, biztosan nagy lesz érte a küzdelem.

 

sportolunk.sk

Hozzászólások

hozzászólás