Mikulás-ünnepség

olvasó 2017-12-07
Mikulás-ünnepség

A gyerekek nagy örömére Mikulás-ünnepséget rendezett  a Nagyboldogasszony Plébánia egyházközössége Szent Miklós püspök napja alkalmából.

A szentmise 6 órakor kezdődött a plébániatemplomban, amelynek keretén belül Myjavec Pál plébános úr a gyerekeknek elmagyarázta,  mit is ünneplünk Szent Miklós napján, miért fontos az ajándékozás, mit jelképeznek az ajándékok.

A szentmise után a gyerekek szüleikkel együtt átvonultak a Pasztorációs központba, ahol a nagyteremben kisebb ünnepségen vehettek részt. Szép számban gyűltek össze, hogy együtt ünnepelhessék a Mikulás érkezését. Bevezetésként Mikus Csaba káplán úr röviden elmesélte a gyerekeknek, ki volt Szent Miklós, és milyen csodákat művelt, majd a gyerekek Mikulás-dalokat énekeltek. Az ünnepség fénypontjaként az éneklés közben hirtelen megjelent a Mikulás, vörös ruhában, ezüst pásztorbottal a kezében. A gyerekek egyenként járulhattak hozzá, mindenkit várt ott egy-egy csomag ajándék. Az ünnepség végén a gyerekek megköszönték a Mikulásnak az ajándékokat, ő  pedig áldását adta rájuk.

Kopasz László

Hozzászólások

hozzászólás