Öt hónap után ismét a csapattal edzett Bénes László

olvasó 2018-02-10
Öt hónap után ismét a csapattal edzett Bénes László

 Szeptemberben szenvedett sérülése miatt több hónapra kidőlt a Borussia Mönchengladbach és a szlovák U21-es válogatott játékosa, Bénes László, aki egy felkészülési mérkőzésen sérült meg.

A Mönchengladbach szeptember 14-én a VVV Venlo (5:1) csapatával játszott felkészülési mérkőzést, melyen a doborgazi származású játékos kezdőként lépett pályára. A 64. percben aztán sajnos egy rossz mozdulat után a lábfejében eltört egy csont, ezért meg kellett operálni a fiatal játékost. Szerencsére a beavatkozás sikeres volt, így a 20 éves középpályás majdnem öt hónap után ismét a csapattal edzhetett.

,,Nehéz időszak volt ez számomra, amely alatt többet edzettem, mint a csapat tagjai. Nagyon jó, hogy már teljes értékű munkát végezhetek. A legfontosabb, hogy nem érzek semmilyen fájdalmat. Nagyon ki vagyok éhezve a focira. De tudom, hogy türelmesnek kell lennem. Remélem, fokozatosan felveszem az edzések ritmusát és aztán lesz esélyem pályára is lépni.“ – nyilatkozta Bénes László Somorja város honlapjának.

Lacus 2016 nyarán rekordösszegért igazolt Zsolnáról a német első ligás Mönchengladbachba. Sérülése miatt a 2016-os évben háromszor volt az első csapat kerettagja, egyszer a Bajnokok Ligájában, kétszer pedig a Bundesligában. 2016 végén aztán új edző, Dieter Hecking érkezett a csapathoz. Ő bízott Bénesben, aki így 2017. február 8-án be is mutatkozhatott a Német Kupa nyolcaddöntőjében, amikor a Mönchengladbach a másodosztályú Greuther Fürth otthonában lépett pályára. A csallóközi játékos nem sokkal ezután a Bundesligában is bemutatkozott, majd győztes gólját is megszerezte a Dárdai Pál vezette Hertha ellen. Ráadásul rajta van azon a húszas listán is, melyet a német Bundesliga honlapja készít minden évben a 20 év alatti, Németországban játszó tehetségekről. Reméljük, hogy ez az év is hasonló jókat tartogat majd a fiatal tehetség számára.

felvidek.ma

Hozzászólások

hozzászólás