Tanulmány a Duna utca és környéke helyzetének rendezésére

olvasó 2018-02-14
Tanulmány a Duna utca és környéke helyzetének rendezésére

Városunk önkormányzata tanulmányt dolgoztatott ki a Duna utcában, különösen az óvoda környékén uralkodó állapotok rendezésére.
A Duna utcában jelenleg az óvoda környéki és a lakóházak közötti parkolók rendezése a legégetőbb. Bár a Halász utcában nagy területű parkoló található, a gyermekeiket a Duna utcai óvodába járató szülők parkolási gondjait ez nem oldja meg. Gyakran tapasztalható, hogy a járművek az úttesten parkolnak, sőt sokan egészen az óvoda kapujáig hajtanak a gépkocsikkal, ami gyakran eredményez kiélezett, sőt veszélyes helyzeteket. A manőverezés során a gépkocsivezetők a járdára hajtanak, ami veszélyezteti a gyalogos forgalmat. Ezen állapotokat megszüntetendő, dolgoztatta ki Somorja vezetése azt a tanulmányt, amely új parkolóhelyek létesítésével (a jelenlegi 75 helyett 119-139 állna rendelkezésre) és a zöldterület revitalizációjával számol, ugyanakkor nagyban javítaná a közlekedés biztonságát a szóban forgó térségben. A tervezett munkák az idei évvel kezdőden, szakaszonként valósulnának meg.
A csatolmányban elérhető tanulmány két megoldási lehetőséget kínál.
Arra kérjük városunk lakosait, hogy észrevételeiket és javaslataikat 2018. február 28.-ig az [email protected] mail-címen vagy a somorjai Városi Hivatal iktatójában leadott levélben közöljék.

A tanulmányt a következő linkre kattintva olvashatják:

 

Somorja város hivatalos honlapján elérhető és véleményezhető a Duna utcai tanulmány.www.samorin.sk – tájékoztatás első kézből

Posted by Mesto Šamorín-Somorja város on 14. február 2018

 

Hozzászólások

hozzászólás