Az STK vezetőedzője az utolsó pillanatban hagyta ott a csapatát

olvasó 2018-03-07
Az STK vezetőedzője az utolsó pillanatban hagyta ott a csapatát

 

Még alacsonyabb osztályú csapatoknál sem szokás, hogy az edző a bajnokság előtt elhagyja azt a csapatot, mellyel végigcsinálta a felkészülést. Az pedig szinte példa nélküli, hogy a második vonalban ilyen történjen. Pedig most ez történt Somorján: pár nappal a tavaszi idény előtt Mika Lönnström edző váratlanul bedobta a törölközőt.

Az igaz, hogy a finn Mika Lönnström nem volt sem a közönség kedvence, ráadásul nem volt róla jó véleménye több játékosnak sem. Azt is mondták sokan, a csapat körül mozgó emberek, hogy a gyenge ősz után el kellett volna tőle búcsúzni. De a brazil vezetőség döntése alapján végül maradt a finn edző.

Egyébként az előkészületi meccsek nem sikerültek a legjobban az STK Somorjának, de az elmúlt héten váratlan dolog történt: Mika Lönnström a Récse elleni meccs után kezet fogott a játékosokkal, ezután pedig elutazott Somorjáról. Ráadásul senkinek nem mondta meg a mai napig, hogy hova megy és miért.

Annak ellenére, hogy a csapat nagy része nem igen jött ki az edzővel, a bizonytalanság lett az úr somorjai csapaton. Egy hétig nem lehetett tudni, ki lesz a vezetőedző. Először Lukáš Kaplan került szóba, aki hosszú ideje tevékenykedik pályaedzőként a klubban, de végül nem őrá került a választás.

Marco Manso az STK Somorja brazil sportigazgatója döntése alapján a Gustavo Leal lett a megbízott edző, aki viszont csak januárban érkezett a klubhoz.

A dolgot bonyolítja, hogy a brazil mester nem rendelkezik megfelelő edzőoklevéllel, ezért ez a döntés egyelőre csak félmegoldás.

Egy biztos: ez a huzavona nem segíti majd a somorjai csapat szezonkezdetét.

samorin.sk/felvidek.ma

Hozzászólások

hozzászólás