A sárosfai Hlivák Dalibor lett Felvidék legjobb ifjúsági kosarasa

olvasó 2018-04-04
A sárosfai Hlivák Dalibor lett Felvidék legjobb ifjúsági kosarasa

Somorján működik az egyetlen olyan első ligás női kosárlabdaklub, melyben helyi magyar lányok is meghatározó szerepet játszanak. Róluk rendszeresen beszámol portálunk, legutóbb például arról írtunk, hogy az SBK Somorja a harmadik helyért játszhat a Pöstyéniekkel.

Somorja jó hírnevét a női kosárlabdacsapat mellett a férfiak is öregbítik, hiszen Ifj. Domsitz Márton, a Győri KC erőssége mellett, Hlivák Dalibor, az MBK Károlyfalu csillaga is erősen kötődik Somorjához.

Dalibort a szlovák bajnokság alapszakaszában négyszer választották a forduló legjobb hazai játékosává és valószínűleg ennek is köszönhető, hogy bekerült a szlovák első liga legjobbjai közé, az All-Stars csapatba. A somorjai Madách Imre gimnázium volt diákja nagy megtiszteltetésnek, az alapszakaszban elvégzett munkája eredményének, és felnőtt kosárlabdás pályafutása egyik legszebb pillanatának tekinti, hogy beválogatták a legjobbak közé.

„Nagyon örültem, mert a nívós mezőnyben, kitűnő és nagy tapasztalattal rendelkező játékosok között érdemelhettem ki, hogy én is bekerülhettem az All-Stars csapatába. Megelégedettséggel tölt el, önbizalmat ad a további munkámhoz, de motiváció is, hogy többet dolgozzak magamon” – mondta Hlivák Dalibor, aki a gimnáziumi évek alatt rendszeresen szavalt iskola rendezvényeken és ünnepségeken is.

A sárosfai kosaras ezenkívül még egy elismervényt is kapott, mely szerint ő lett a bajnokság alapszakaszának a legjobb fiatal játékosa. Elmondta, hogy az edzőjétől, Ivanovič Petertől sok lehetőséget kapott a meccseken a fejlődésre, ahol megmutathatta, hogy mire képes. A fiatal kosaras legtöbbször jól teljesített, elégedettek voltak vele, és úgy az edző, mint a szurkolók szerint is példásan megállta a helyét a pályán.

„Persze egy sportoló soha nem elégedhet meg a teljesítményeivel, sikereivel, mindig nagyobb célokat kell kitűzni maga elé ahhoz, hogy jobb teljesítményt tudjon nyújtani. Ez volt az utolsó év, hogy koromnál fogva elérhettem a legsikeresebb fiatal játékos minősítést. Sok tehetséges, eredményes fiatalkorú kosárlabda játékos van a szlovák legfelsőbb ligában, akik megérdemlik, hogy kiemeljék, megemlítsék őket” – tette hozzá a Károlyfalu kosarasa, aki egy nem mindennapi gesztust is tett, ugyanis decemberben meghívta a somorjai Madách Imre Gimnázium jelenlegi diákjait az Inter elleni meccsére.

Dalibor szerint ez a kitüntetés és a legjobb fiatal játékos díja nemcsak őt illeti, hanem az egész csapatot, minden játékostársát, az edzőt, a vezetőséget, szurkolókat, családot és mindenkit, akik az egész alapszakaszban támogatták és bíztak bennem.

A sárosfai Hlivák Dalibor még Somorján ismerkedett meg a kosárlabdával, de az alapokat édesapjától sajátította el. A következő lépéseket a pozsonyi Inter gyermekcsapatában tette meg, ahonnan aztán Károlyfalura igazolt. Eddigi legnagyobb sikerének a két szlovák bajnoki aranyérmét és egy bronzérmét tartja, de azt is tudja értékelni, hogy Szlovákiát is képviselhette az ifjúsági csapatban. Ez a mostani siker bizonyíték arra, hogy még nagy jövő áll előtte. Reméljük, sikerül neki a legjobbak közé kerülni.

felvidek.ma, dt, mj

Hozzászólások

hozzászólás